Két éven belül sorozatgyártásba kívánja venni most bemutatott crossover-tanulmányát a Tata Motors. Az indiai piacra szánt modell akkumulátoros elektromos hajtáslánccal kezdi meg karrierjét, később belső égésű motorral is kapható lesz.

Váratlan helyről érkezik ez az elektromos terepkupé 1
Váratlan helyről érkezik ez az elektromos terepkupé 2

Váratlan helyről érkezik ez az elektromos terepkupé

Váratlan helyről érkezik ez az elektromos terepkupé

Váratlan helyről érkezik ez az elektromos terepkupé 10
Váratlan helyről érkezik ez az elektromos terepkupé 11
Váratlan helyről érkezik ez az elektromos terepkupé 12
Váratlan helyről érkezik ez az elektromos terepkupé 13
Váratlan helyről érkezik ez az elektromos terepkupé 14
Váratlan helyről érkezik ez az elektromos terepkupé 15
Váratlan helyről érkezik ez az elektromos terepkupé 16
Fotó megosztása:

A Tata Motors számára sem a szabadidőjárművek, sem a villanyautók nem ismeretlenek- az előbbiek terén piacvezetők Indiában, elektromos eladásaikat pedig több mint megnégyszerezték (+353%) 2021 során.

A két kompetenciát most egy új generációs modellben kombinálják, és látszik, hogy értik a dolgukat, még ha a Tata Curvv futurisztikus vonalaival kissé idegenül is hat. A név egyébként ívelt, lány idomokat sejtet, és ez a tetőkeretre igaz is, de ettől eltekintve a Curvv karosszériáját inkább határozott élek írják körül.

Váratlan helyről érkezik ez az elektromos terepkupé 17

A második generációs elektromos architektúráról egyelőre nincsenek műszaki részletek, de olyan rugalmas platformként írja le a Tata Motors, amely többféle hajtáslánc-opciót is támogat – érdekes módon a tisztán belső égésű motorokat is. A szokásos ígéretek – gyors tölthetőség, interaktív kezelőfelületek, dinamikus vezethetőség, gazdag technológiai tartalom – alapján tehetős, fiatal városlakóknak szánják a modellt, amely jelen formájában egészen biztosan nem jut majd el Európába, ugyanakkor a technológiai megoldásokkal találkozhatunk a Tata Motors nemzetközi márkapalettájának típusainál az elkövetkező évek során.

Váratlan helyről érkezik ez az elektromos terepkupé 18