Hiába tartják a világ egyik legmegbízhatóbb autómárkájának, azért időnként egy Mercedesszel is illik felkeresni a márkaszervizt. Azonban prémiummárkához prémiumkörnyezet is jár, így nem mindegy, hogy hová gurul be a tulaj, akár az időszerű karbantartásokról, akár kopó alkatrészek cseréjéről, vagy éppen baleset utáni javításról van szó. 

Akik szívesebben járnak könnyen megközelíthető, elegáns környezetű szervizbe, azoknak lehet jó hír, hogy Magyarország vezető Mercedes-Benz-márkakereskedése, a Pappas Auto Magyarország Kft. új, minden eddiginél nagyobb szerelőbázist avatott fel. A Hunyadi úti épületkomplexum modern szerelőcsarnoka közel 73 ezer négyzetméteres telken épült fel, 24 szerelőállással rendelkezik, és különlegessége, hogy a tetején 90 autónak helyet adó parkolót is kialakítottak.

 

Így néz ki 2022-ben egy hipermodern, magyar autószerviz 1
Így néz ki 2022-ben egy hipermodern, magyar autószerviz 2

Így néz ki 2022-ben egy hipermodern, magyar autószerviz

Így néz ki 2022-ben egy hipermodern, magyar autószerviz

Így néz ki 2022-ben egy hipermodern, magyar autószerviz 19
Így néz ki 2022-ben egy hipermodern, magyar autószerviz 20
Így néz ki 2022-ben egy hipermodern, magyar autószerviz 21
Így néz ki 2022-ben egy hipermodern, magyar autószerviz 22
Így néz ki 2022-ben egy hipermodern, magyar autószerviz 23
Így néz ki 2022-ben egy hipermodern, magyar autószerviz 24
Így néz ki 2022-ben egy hipermodern, magyar autószerviz 25
Így néz ki 2022-ben egy hipermodern, magyar autószerviz 26
Így néz ki 2022-ben egy hipermodern, magyar autószerviz 27
Így néz ki 2022-ben egy hipermodern, magyar autószerviz 28
Így néz ki 2022-ben egy hipermodern, magyar autószerviz 29
Így néz ki 2022-ben egy hipermodern, magyar autószerviz 30
Így néz ki 2022-ben egy hipermodern, magyar autószerviz 31
Így néz ki 2022-ben egy hipermodern, magyar autószerviz 32
Így néz ki 2022-ben egy hipermodern, magyar autószerviz 33
Így néz ki 2022-ben egy hipermodern, magyar autószerviz 34
Fotó megosztása:

Maga a szerelőbázis 1602 négyzetméter hasznos területen várja az autókat, amit külön járműmosóval és takarítóhelyiséggel is bővítettek, az irodák pedig a felső szinten kaptak helyet. A Versenyképesség Növelő Támogatási Program keretében bővült szervizközpont építésekor a környezetre is odafigyeltek, a telken rengeteg a zöldfelület, és az épületek klimatizálását is környezetbarát, hőszivattyús rendszer látja el, padlóhűtés-fűtés és mennyezeti hűtő-fűtőegységek segítségével. Emellett a munkaterületen is szem előtt tartották a környezetvédelmet, így az olajcserére érkező autók motorjai központi olajellátó rendszeren keresztül kapják a szükséges kenőanyagot, ami nagyban csökkenti a veszélyes műanyag hulladékok mennyiségét, a szerelőcsarnokban dolgozók egészségét pedig a sínes-csápkaros kipufogógáz-elszívó rendszer óvja. 

Így néz ki 2022-ben egy hipermodern, magyar autószerviz 35

24 szerelőálláson folyhat a munka az új szervizközpontban

A szervizben kétoszlopos járműemelő, fékhatásmérő próbapad is megtalálható, ami a járműjavításhoz szükséges további berendezésekkel együtt, a legmodernebb körülményeket teremti a munkavégzéshez. A Pappas számára mindig is fontos volt a munkahelyteremtés, illetve a munkahelyek megtartása, így a jelenlegi bővítés is hozzájárul ahhoz, hogy a cég 596 fős bázislétszámát sikerült megtartani és ezzel egyidejűleg új munkahelyeket is teremteni, még a jelenlegi, járvánnyal és háborúval nehezített időszakban is.