A BMW mindig is Észak-Amerikában gyártotta felső kategóriás szabadidőjárműveit. Ez most változott: most először Kínába telepítették az X5 egyik modellváltozatának: a nyújtott tengelytávú kiadásnak a gyártósorát.

A BMW jelentősen kibővítette és modernizálta a Brilliance autógyártóval közös vegyesvállalatként működtetett senjangi Dadong gyártóüzemet; mostantól itt készülnek a helyi piacra szánt X5-ösök, beleértve az L verziókat is.

Már nyújtott tengelytávval is kapható BMW X5 1
Már nyújtott tengelytávval is kapható BMW X5 2

Már nyújtott tengelytávval is kapható BMW X5

Már nyújtott tengelytávval is kapható BMW X5

Már nyújtott tengelytávval is kapható BMW X5 14
Már nyújtott tengelytávval is kapható BMW X5 15
Már nyújtott tengelytávval is kapható BMW X5 16
Már nyújtott tengelytávval is kapható BMW X5 17
Már nyújtott tengelytávval is kapható BMW X5 18
Már nyújtott tengelytávval is kapható BMW X5 19
Már nyújtott tengelytávval is kapható BMW X5 20
Már nyújtott tengelytávval is kapható BMW X5 21
Már nyújtott tengelytávval is kapható BMW X5 22
Már nyújtott tengelytávval is kapható BMW X5 23
Már nyújtott tengelytávval is kapható BMW X5 24
Fotó megosztása:

Az észak-amerikai X5 és X3 gyártósorokon ezzel felszabadított kapacitás sem megy veszendőbe, továbbra is innen exportálják a világ minden részére ezeket a crossovereket. Szintén itt készül majd az év végétől a BMW XM, az M GmbH első hibrid modellje.

A soros hathengeres BMW X5 xDrive40Li és a soros négyhengeres BMW X5 xDrive30Li modellek tengelytávját 130 mm-rel nyújtották meg, az extra hosszt teljes egészében a hátsó lábtér növelésére fordították. A hátsó ajtónyílások is szélesebbek lettek, így még kényelmesebb a be- és kiszállás.

Már nyújtott tengelytávval is kapható BMW X5 25

Hátra speciális komfortülések kerültek, amelyek háttámlájának állítási tartományát 4 fokkal megnövelték. Alapfelszerelés a panoráma-napfénytető, a hangulatvilágítás, illetve az M aerodinamikai csomag. Az utastér számos eleme fémes felületkezelést kapott.

Mindkét modell alapfelszerelésként kapott adaptív lengéscsillapítókat, a nagyobbik motoros változathoz felárért automata szintszabályozású légrugózás is kérhető.