A korábbi BYD Yuan valamivel tágasabb, jóval modernebb verziója a BYD Yuan Plus tavaly nyáron mutatkozott be Kínában, de a tervek szerint hamarosan exportpiacokon is megjelenik. Európai forgalmazásáról egyelőre nem tudni, pedig elektromos is, szabadidőjármű is, tehát volna rá kereslet.

Beépített hárfa és karaoke van ebben az autóban 1
Beépített hárfa és karaoke van ebben az autóban 2

Beépített hárfa és karaoke van ebben az autóban

Beépített hárfa és karaoke van ebben az autóban

Beépített hárfa és karaoke van ebben az autóban 10
Beépített hárfa és karaoke van ebben az autóban 11
Beépített hárfa és karaoke van ebben az autóban 12
Beépített hárfa és karaoke van ebben az autóban 13
Beépített hárfa és karaoke van ebben az autóban 14
Beépített hárfa és karaoke van ebben az autóban 15
Beépített hárfa és karaoke van ebben az autóban 16
Fotó megosztása:

Különösen, mert modern elektromos platformja akár 800V-tal is tölthető, mint a Hyundai Ioniq 5 vagy a Kia EV6. Motorból jelenleg egyetlen rendelhető, egy 204 lóerős, 330 Nm-es állandó mágneses egység, akkumulátorból viszont többféle is választható, a hatótávolság így 430 és 510 km között alakul.

Beépített hárfa és karaoke van ebben az autóban 17

Az utastérben hatalmas, 15,6 colos érintőképernyővel találkozunk; utóbbi ugyanúgy képes 90 fokkal elforogni, mint a Fisker Ocean központi monitora. Ha a műszerfali panelek organikusnak tűnnek, nem véletlen: a tervezőket állítólag az izomkötegek ihlették, míg a légbeömlőket kézi súlyzókról mintázták.

Beépített hárfa és karaoke van ebben az autóban 18

A legextrémebb ötlet azonban az ajtózsebekre kifeszített zsinórok, amelyek valójában hangolt húrok, amiket pengethetünk (hogy fog örülni a vezető!), illetve a fedélzeti infotainment rendszert beépített karaoke rendszerrel is felszerelték, amihez vezeték nélküli mikrofon is tartozik.

Beépített hárfa és karaoke van ebben az autóban 19