Túlzás lenne azt állítani, hogy Lego-kockákból bármit meg lehet építeni? Egyáltalán nem. A dán játékgyártó klasszikus kockáiból szinte bármi összeállítható és tényleg csak a fantázia szab határt. Ha például vezethető életnagyságú autót szeretnénk, az is összehozható.

Mint azt korábban meg is írtuk, idén is egy komplett szériával készült a Lego a SpeedChampions sorozat rajongóinak. Ezek között szerepelt az új Toyota GR Supra is méghozzá sárga színben és a Gazoo Racing számára a játék méretű kisautó nem volt elég együttműködés, grandiózusabb terveik voltak.

Vezethető életnagyságú Supra épült Legóból 2

A Legóval együttműködve megépítették az autó életnagyságű mását Lego-kockák felhasználásával – és néhány valódi, az eredeti autóból származó elemmel. Láttunk már hasonlót, és a Toyota is megjelent ilyen 1:1-es Lego-modellek között, de a Camry még nem tudta azt, amit ez a Supra igen.

Vezethető életnagyságú Supra épült Legóból 3

Ez az életnagyságú modell ugyanis vezethető, működik, persze ahhoz egy kis segítség kellett, hogy valóban meg tudjon mozdulni. Korábban a Chiront Technic motorokkal mozgatták, a Supra viszont egy hagyományosabb villanymotort kapott a mozgatáshoz. Mélyebb szerkezeti infókat nem árultak el róla, de annyi biztos, hogy a sofőr beleülhet és a modell önerőből képes mozogni.

Vezethető életnagyságú Supra épült Legóból 4

Az eredeti autóból származó sofőrülést és kormányt használták fel, valamint a felnik és a gumik is arról érkeztek, minden mást Lego-kockákból építettek fel. Emblémákat és feliratokat is kapott az igazi autóról, a karosszériát pedig összesen 480 000 klasszikus Lego-kocka alkotja. Annyira részletgazdagra sikerült, hogy még az eredetin is csúnyán éktelenkedő parkolóradarokat is megépítették az első lökhárítón. 

Vezethető életnagyságú Supra épült Legóból 5

Fényszórói világítanak, nappali menetfényei működnek és ezeket is átlátszó kockákból rakták össze. Utasülése szintén Legóból készült, viszont műszeregységét is az igazi autótól örökölte, de a középkonzol és a teljes műszerfal is kockákból épült. A modell 35. évfordulója alkalmából kérte fel a Toyota a Lego építőit, hogy készítsék el az ötödik generációs Suprát. Mivel az első két generáció még Celica Supra néven létezett, a Toyota is csak a harmadik, A70-es szériától számolja a modell önálló létezését.