A Mulsanne Grand Limousine soha nem szerepelt a Bentley palettáján: kizárólag egyedi megrendelésre gyártották a hatalmas autókat, amelyek első és hátsó tengelye nem a szokásos 3266 mm-re, hanem annál pontosan egy méterrel nagyobb távolságra volt egymástól. Volt, hiszen a Mulsanne gyártásból való kivonásával a Grand Limousine lehetősége is megszűnt. Most mégis beszerezhetsz magadnak egy null kilométeres, soha forgalomba nem helyezett limuzint – sőt, akár ötöt is.

Vadiúj-régi luxusautókat találtak 1
Vadiúj-régi luxusautókat találtak 2

Vadiúj-régi luxusautókat találtak

Vadiúj-régi luxusautókat találtak 11
Vadiúj-régi luxusautókat találtak 12
Vadiúj-régi luxusautókat találtak 13
Vadiúj-régi luxusautókat találtak 14
Vadiúj-régi luxusautókat találtak 15
Vadiúj-régi luxusautókat találtak 16
Vadiúj-régi luxusautókat találtak 17
Vadiúj-régi luxusautókat találtak 18
Fotó megosztása:

Az Egyesült Arab Emírségekbe hat évvel ezelőtt leszállított autókat a Bentley helyi képviselete bocsátja most áruba, és a világ bármely pontjára hajlandóak azt elszállítani – feltéve persze, hogy a vevő megfizeti annak költségét.

Az autók nem csak hosszabbak, de magasabbak is. A hátsó utasrészben 79 mm-rel nagyobb fejtér várja az utasokat, akik egymással szemben foglalhatnak helyet. Szórakoztatásukról iPad-dokkoló állomások, kézi gyártású tokba foglalt világóra és hőmérő, valamint palackhűtő és kristálypohár-tároló gondoskodik.

Vadiúj-régi luxusautókat találtak 19

A hatalmas autóhoz egyedi fűtő-, szellőző- és klímaberendezést fejlesztett és gyártott a Bentley Mulliner, a márka egyedi átalakításokért felelős részlege. A klímaberendezés ötzónás: mind a négy hátul utazó személy egyedileg szabályozhatja a hőmérsékletet és a befúvást. Az első üléseket gombnyomásra homályossá váló „intelligens üvegfal” választja el a hátsóktól; a Bentley ezeknél az autóknál alkalmazta első ízben ezt a technológiát.

A különleges részletekhez átlagos hajtáslánc társul, már amennyire a Mulsanne 512 lóerős, 1020 Nm nyomatékú, 6,75 literes V8-as turbómotorja átlagosnak mondható. A keréktárcsák viszont megint csak egyediek, a 21 colos felnik felületkezelése a fényezés színével harmonizál.

Vadiúj-régi luxusautókat találtak 20