Szenvedély és temperamentum, ez a kettő sosem hiányzik az olasz autókból, legalábbis többnyire. A Fiat 500 és az abból készült Abarth modellek pedig a lehető legkisebb helyen a lehető legtöbbet tartalmazzák ezekből, nem csoda, hogy szinte minden évben hoz nekünk valami újat a sportrészleg. 

Van még igény méregzsákra az Abarthnál 1

Azt gondolnánk, hogy az Abarth 500-asokról már nem lehet több bőrt lehúzni és mindent láttunk már, aztán bedobják, hogy van itt egy Formula 4-ben szereplő versenycsapat, akiknek az autóiban pont ugyanaz az 1,4-es T-Jet motor dolgozik, mint az Abarth 595 és 695 modellekben, ideje ennek utcán is hangot adni.

Van még igény méregzsákra az Abarthnál 2
Van még igény méregzsákra az Abarthnál 3

Van még igény méregzsákra az Abarthnál

Van még igény méregzsákra az Abarthnál 17
Van még igény méregzsákra az Abarthnál 18
Van még igény méregzsákra az Abarthnál 19
Van még igény méregzsákra az Abarthnál 20
Van még igény méregzsákra az Abarthnál 21
Van még igény méregzsákra az Abarthnál 22
Van még igény méregzsákra az Abarthnál 23
Van még igény méregzsákra az Abarthnál 24
Van még igény méregzsákra az Abarthnál 25
Van még igény méregzsákra az Abarthnál 26
Van még igény méregzsákra az Abarthnál 27
Van még igény méregzsákra az Abarthnál 28
Van még igény méregzsákra az Abarthnál 29
Fotó megosztása:

Szinte szó szerint, hiszen az új Abarth F595 éppen a hangélményről szól, bármennyire is vágyunk most már kicsit többre is. Az 1,4-es négyhengeres turbós benzinmotor ereje 165 lóerő és 230 Nm nyomaték. Váltója ötfokozatú kézi, vagy robotizált lehet, 7,3 és 7,4 másodperc alatt gyorsul 100-ra, kipufogórendszerét viszont most nem az Akrapovic készítette.

Van még igény méregzsákra az Abarthnál 30

Az olasz Record Monza Sovrapposto felelős az új modell kipufogórendszeréért, akik a látványra is adtak. Két-két kipufogóvéget tornyoztak egymásra, aktív szelepekkel is ellátták a rendszert, így bent az utastérben megnyomva a skorpiós menetmód gombot, az F595 felhangosodik és direktebb lesz a gázreakció is.

Van még igény méregzsákra az Abarthnál 31

Vezethetőségéről Koni lengéscsillapítók és állítható keménységű rugók gondoskodnak, a megállásról pedig az Abarth saját fejlesztésű hűtött féktárcsái. 17 colos egyedi felniket és fehér, fekete, vagy háromféle szürke fényezést viselhet. Az F595 nem csak a jelenlegi versenycsapat miatt fontos, idén 50 éve annak, hogy Carlo Abarth megépítette az első együléses versenyautóját, így ez most egy ünnepi modell is.