Várhatóan jövőre érkezik a Tesla Roadster következő generációs, továbbfejlesztett változata, biztosat azonban még nem lehet tudni. Egy kiszivárgott, majd a Twitteren elterjedő információ alapján azonban úgy tűnik – habár hivatalos forrásból egyelőre nem erősítették meg –, valóban combosabb lesz az új Roadster a 2017-ben bemutatott elődjénél – írja a Carbuzz.

Ez alapján az alapfelszereltségű Roadster 1,9 másodperc alatt gyorsulhat 0-ról 60 mérföld/órára (96 km/óra), ezzel szemben a SpaceX-csomaggal felvértezett változat az emberi fülnek szinte már hihetetlennek hangzó 1,1 másodperc alatt teljesíti ezt a sprintet. A mikroblog-oldalon megjelent, alább is látható kép a Los Angeles-i Petersen Autómúzeumban készült.

Az információs plaketten az 1,1 másodperces értékhez hozzáfűzik, hogy a modern közúti autók körében példátlan aránynak számít. Hozzá kell tenni, ebben a mutatóban elég erős ellenfélnek ígérkezik a Rimac C-Two a maga 1,85 másodperces eredményével, melynek gyártását már meg is kezdték.

Ezren vásárolhatják meg a Roadstert, és valószínűleg sokan nem is fogják kihagyni a lepattanót, hogy a világ leggyorsabban gyorsuló kocsijával állítsanak haza, egy bizonyos százalék jó eséllyel a SpaceX-változat mellett teszi majd le a voksát. Pedig már a normál verzió sem lesz az átlagos pénztárcához szabott a maga 200 ezer dolláros (kb. 57 millió forintos) vételárával.