Versenyautóból is általában az a legszebb és az avatott szemek számára legcsábítóbb, amelyikre még nem kerültek fel a szponzorok matricái. Meztelen technikát látni mindig egy kicsit zavarba ejtő, és ez a Bugatti EB110 nem éppen szemérmes, ami a megjelenést illeti. Hiányzik a fényezése és a karosszériájának borítása sem olyan, mint a többi EB110-esé, ami azt illeti, a Bugatti csődje után készült el egy tehetős befektető és autóversenyző, Jochen Dauer jóvoltából.

Meztelen Bugattit ritkán látni, ez az egy létezik 1
Meztelen Bugattit ritkán látni, ez az egy létezik 2

Meztelen Bugattit ritkán látni, ez az egy létezik

Meztelen Bugattit ritkán látni, ez az egy létezik 14
Meztelen Bugattit ritkán látni, ez az egy létezik 15
Meztelen Bugattit ritkán látni, ez az egy létezik 16
Meztelen Bugattit ritkán látni, ez az egy létezik 17
Meztelen Bugattit ritkán látni, ez az egy létezik 18
Meztelen Bugattit ritkán látni, ez az egy létezik 19
Meztelen Bugattit ritkán látni, ez az egy létezik 20
Meztelen Bugattit ritkán látni, ez az egy létezik 21
Meztelen Bugattit ritkán látni, ez az egy létezik 22
Meztelen Bugattit ritkán látni, ez az egy létezik 23
Meztelen Bugattit ritkán látni, ez az egy létezik 24
Fotó megosztása:

 

 

Dauer jelentős tulajdont szerzett a Bugattiban 1997-ben és a teljes gyártósor felett is. Ami azt illeti, elakadt néhány autó a „futószalagon”, amit Dauer mindenképp be akart fejezni. Készült néhány még különlegesebb darabbal is, öt olyan autót építettek, aminek a karosszériája teljes egészében karbonszálas műanyagból készült, de csak ezen az egyen hagyták teljesen fedetlenül a lemezeket.

Meztelen Bugattit ritkán látni, ez az egy létezik 25

A karosszériaelemek csak magas fényű lakkozást kaptak, a színes festékréteget kihagyták a buliból. Ezzel úgy fest ez az EB110, mint semmi más, a pontosan szőtt szénszálas elemeken varázslatosan törik meg a fény. A Dauer EB110 ráadásul 200 kilogrammal könnyebb is azoknál az EB110-eseknél, amik korábban készültek el.

Meztelen Bugattit ritkán látni, ez az egy létezik 26

Autóversenyzőként és fejlesztőként természetesen nem a súlycsökkentés volt az egyetlen fejlesztése. A V12-es négyturbós motor gyári 550 lóerős teljesítményét a vevő igényei szerint akár 700 lóerőre is képesek voltak felhúzni, ehhez kellett a teljesen egyedi fejlesztésű új kipufogórendszer is. A Dauer EB110 képes 3,3 másodperc alatt 100 km/h-ra gyorsítani álló helyzetből, ami mai szupersportautók között is tisztességes érték. Csupán 139 Bugatti EB110 készült összesen, amik között a Dauer autói még inkább érdekesek, de ennél különlegesebb aligha akad.

Meztelen Bugattit ritkán látni, ez az egy létezik 27