2022 közepén mutathatják be a Suzuki Swift legújabb, ötödik generációját – írja a japán Best Car Web értesüléseire hivatkozva a Carscoops.

Úgy tudni, az új Swift a jelenlegi széria továbbfejlesztett változata vagy egy teljesen új autó lesz – annyi már biztos, hogy új padlólemezzel, illetve új aktív és passzív biztonsági berendezésekkel érkezik.

Kétféle 1,2 literes motor lesz hozzá elérhető: benzines, valamint mild-hibrid, mindkettő erősebbnek és üzemanyagtakarékosabbnak ígérkezik elődjénél.

2023-ban egy Swift Sporttal is kiegészülhet az ötödik generáció, a jelenlegi, 1,4 literes turbómotor továbbfejlesztésével, növelve annak 138 lóerős teljesítményét és 230 Nm-es nyomatékát.

Arányait és vonásait tekintve nem kell nagy meglepetésre számítani az új Suzuki esetében, de kétségkívül több görbét és lágyabb éleket fedezhetünk majd fel a karosszéria kialakításában.

Mindössze néhány hónap telt el azóta, hogy bemutatkozott Európában a negyedik generációs Swift ráncfelvarrott változata.

Az elmúlt hónapokban a Vezessnél is számos példány megfordult a Swift negyedik generációjából. Vezettünk sportosat, de takarékosat, gyengébbet és zöldebbet, valamint – a már említett – ráncfelvarrottat is:

(Nyitóképünk illusztráció.)