Az ORFK „Nehéz terepjáró gépjárművek beszerzése a külső határra” elnevezésű projektjének keretében beszerzett összesen 52 darab Toyota Land Cruiser 2,8 D-4D típusú terepjárót.

A 177 lóerő teljesítmény, a 42°-os kapaszkodóképesség, a 31°-os első és 25°-os hátsó terepszög, valamint a 700 mm-es gázlómélység révén az országhatár mostoha terepviszonyaival is elboldogulnak ezek az autók.

52 vadonatúj terepjárót vásárolt a rendőrség 1

A nehéz terepen történő biztonságos haladást a megnövelt terepjáró képesség segíti, beleértve két differenciálzárat, terepfokozatot, választható terepprogramot körkörös kamerarendszerrel, valamint a kúszásvezérlő programot. A gépjárművek olyan extrákkal is fel vannak szerelve, mint a Toyota Safety Sense, a holttérfigyelő rendszer vagy a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer. Egyedi széles körű rendőrségi kiegészítőkkel is el lettek látva a járművek, melyek egyedi külső színnel és mobil megkülönböztető jelzéssel is rendelkeznek. A Toyota ezen felül elméleti típusismereti oktatást is biztosított az állomány részére.

Az újonnan beszerzett 52 darab Land Cruiser terepjáró 8 külső határos megyei rendőr-főkapitányság határrendészeti kirendeltségein állt szolgálatba.

Nemrég nálunk is járt a Toyota Land Cruiser teszten, amelyből nemcsak az derül ki, hogy milyen is vezetni ezt az autót, de az is, hogy az alapára 14 375 000 forint. Szóval ez a rendőrségi beszerzés minimum 747 500 000 Ft, de ezzel nagyon alulbecsültük a dolgot…