Még hogy a mai fiatalok nem tudnak azonosulni a múlttal? A Škoda öt ifjú dizájnerét kérte fel, hogy rajzolják újra kedvenc veterán Škodájukat.

L&K Voiturette (1905)

Újraálmodta legendás típusait a Škoda 1

A kínai Yuhan Zhang szerint a Škoda (illetve akkor még Laurin és Klement) első szériamodellje ma is ideális városnéző járgány lehetne, és még csak sofőr sem kel hozzá. Tanulmánya autonóm közlekedésre képes, az ülések előtt húzódó, széles képernyőn az éppen meglátogatott turisztikai helyszín leírása is megjeleníthető.

Újraálmodta legendás típusait a Škoda 2

Škoda 1203 Camper (1968)

Újraálmodta legendás típusait a Škoda 3

A hetvenes évek utcaképének meghatározó típusa volt a 1203-as, amely hazájában kempingbuszként is közkedvelt volt. Ez utóbbi született újra Daniel Hájek kezei között, méghozzá elektromos hajtáslánccal.

Újraálmodta legendás típusait a Škoda 4

Škoda Felicia Cabriolet (1959)

Újraálmodta legendás típusait a Škoda 5

Ahogy az eredeti Felicia különösen elegánsnak számított a maga korában, úgy Martin Leprince alkotása sem a múlt felé kacsingat, inkább a kortárs esztétikai értékeket alkalmazza. Ebbe pedig a high-tech is belefér: a „lebegő” kialakítású szélvédő egyben műszeregységként és multimédiás kijelzőként is szolgál.

Újraálmodta legendás típusait a Škoda 6

Škoda Popular Monte Carlo (1936)

Újraálmodta legendás típusait a Škoda 7

Ljudmil Slavov bátran nyúlt személyes kedvencéhez, amely kupéként és roadsterként egyaránt gyönyörű autó volt. A bolgár tervező az utóbbit alkotta újra nagy ívű, lendületes sportkocsiként, amelyben lebegő, holografikus kijelző képviseli a XXI. századot.

Újraálmodta legendás típusait a Škoda 8

Škoda 130RS (1977)

Újraálmodta legendás típusait a Škoda 9

Aymeric Chertier a Škoda múltjának legsportosabb típusát, a „kelet Porschéjaként” emlegetett ralibajnokot keltené életre, és különösebben nem is változtatna sokat az eredeti arculaton. Megőrizte annak vonásait és arányait, majd modern versenyautóktól átemelt részletekkel aktualizálta megjelenését.

Újraálmodta legendás típusait a Škoda 10