A japán kézműves hagyományok előszeretettel nyúlnak kritikus tisztelettel a természethez: ápolják, ugyanakkor tökéletesítik is annak jellemzőit. Kiváló példája ennek a Lexus legújabb belpiacos limitált kiadása.

Miután felső kategóriás kupéjából az LC-ből a repülés élményét ígérő – és ígéretét speciális aerodinamikai részleteinek köszönhetően részben meg is valósító – különkiadást készített, a Lexus belépő sportmodelljét is különleges kezelésnek vetette alá. A Lexus RC Emotional Ash a nevében is jelzett kőrisfa-betéteknek köszönheti egyedi hangulatát.

Te beleülnél egy érzelmes kőrisfába? 2

 

Az Emotional Ash kiadás sok szempontból az Észak-Amerikában már bemutatott Black Line kivitel japán belpiacos változata. Orsó alakú hűtőmaszkja, külső tükrei és kipufogóvégződése ugyanúgy magas fényű fekete kidolgozást kapott; 19 colos keréktárcsái és ezüst öltésekkel varrott sportülései (szintén mind feketék) ugyanúgy az F Sport modellváltozattól származnak.

Te beleülnél egy érzelmes kőrisfába? 3

A lényeget a végére hagytuk: az ablakemelő gombok panelje, a műszerfal díszítőbetétei és a kormánykerék felső íve nyitott pórusú kőrisfából készültek. Az erőteljes erezetű faanyagokra jellemző, különleges textúrát speciális „Honjo” ezüst festékanyaggal kezelik: ez megvilágítva szinte felragyog, még kontrasztosabbá téve az egyedi, természetes felületet.