Hatvanöt centiméteren tologatható, lábtámaszos hátsó ülések, mélyhűtőrekesz és porszívó a középkonzolban, három- vagy négyzónás klímaberendezés, láblendítésre mozduló, motoros oldalsó tolóajtók, magasra emelt könyöklő és asztalnyi lerakópult a vezető keze ügyében, hét USB-töltő, tizennyolc pohártartó: a negyedik generációs Toyota Sienna tökéletesen testesíti meg mindazokat a funkcionális értékeket, amelyekhez olyan jó érzéke van az észak-amerikai autóiparnak.

De persze közben Toyota is, ezért végre hibrid hajtást kap: a RAV4 és a Camry által is alkalmazott GA-K padlólemezre épülő, új generációs modellt a 2,5 literes, soros négyhengeres benzinmotor köré épülő öntöltő hibrid egység eddigi legerősebb, 243 lóerős variánsával szerelték fel. A Toyota 10 év vagy 240 000 kilométer garanciát vállal az akkumulátorra, amely rövid távon önállóan is képes mozgatni a járművet.

Hibrid buszlimuzin épült a RAV4 alapjaira 2

Az autó ráadásul elektromos összkerékhajtással is elérhető; a hátsó tengelyt hajtó, külön villanymotor a teljes hajtóerő akár 80 százalékáért felelhet, menethelyzettől függően. Ez az AWD funkció teljesen egyedülállóvá teszi a Siennát a szegmensben. Egyetlen érdemi ellenfele, a bevezetése óta hallatlanul sikeres Chrysler Pacifica Hybrid csak elsőkerék-hajtással elérhető (az is igaz persze, hogy a Chrylser konnektoros hibrid.)

Hibrid buszlimuzin épült a RAV4 alapjaira 3

A Sienna gazdag felszereltségében felesleges részletesen elmerülni, hiszen az autó vélhetően nem lesz elérhető Európában. Vagy ki tudja: a szabványos padlólemeznek és hajtásláncnak köszönhetően várhatóan bármely hazai márkaszervizben ugyanolyan könnyedén tudnák karbantartani, mint egy hibrid RAV4-est, úgyhogy izgalmas volna, ha legalábbis egyedi megrendeléssel elérhetővé tenné az autót az Óvilágban a Toyota.

Hibrid buszlimuzin épült a RAV4 alapjaira 4

HDMI-csatlakozó, kétféle USB-töltőaljzat (a konzol lábánál egy 120 V-os hálózati konnektor is van, csak az nem látszik), valamint a porszívó és a hűtőrekesz kapcsolója. Utóbbi a piktogram tanúsága szerint akár fagyasztani is képes.

Kattints ide, ha videón is megnéznéd a Toyota Siennát.