Az amerikai ingatlanmágnás, elismert autógyűjtő Manny Koshbin újabb lenyűgöző gépet állíthat be a garázsába, amely most is a valaha gyártott legritkább autók otthona. Háromévnyi munkát követően elkészült ugyanis a Hermes divatcég bevonásával megalkotott egyedi Bugatti Chiron.

A Kaliforniában élő vállalkozó egy videóban mutatta be új szerzeményét, amelyet hamarosan leszállítanak számára. Nem ez az első Bugattija és nem is az első Hermes kivitelű autója, hiszen korábban a Pagani Huayrából is készült számára ilyen, sőt a már megrendelt McLaren Speedtail-jét is a francia cég közreműködésével teszik egyedivé.

Még 2015-ben rendelt egy sima Chiront, de azt lemondta, majd felmerült benne, hogy vegyen egy Super Sport változatot, ám az sem volt elég egyedi. A Chiron Hermesből ez az egyetlen darab létezik.  

A tervezés során számos színt megvizsgáltak a Bugattival, így szóba került a kék és a barna is, de végül a képeken látható krémszínű lett. A szín nemcsak a karosszériákon, de a felniken és az utastérben is feltűnik, sőt igazi különlegesség, hogy az autó teljes hátsó része is ilyen, amelyre még nem volt példa Chironnál, eddig fekete volt.

Nincs több ebből az autóból 2Egyedi H-betűkből formázott hűtőmaszkot kapott az egyetlen példányban készülő Chiron, miközben a hátsó szárny alsó felére a Hermesre utaló lovas design került. Ugyanez a minta tűnik fel egyébként az autó ajtóinak belső felére kitalált kasmír borításán is.

A Hermes által az autó utasterébe választott gyapjúanyagot eddig csak lakásokban alkalmazták. Nem kevésbé különleges az ülésekre és az autó más részein használt bőr is, amely a világ legfinomabbja. Míg a „normál” Chiron ülésén általában csíkok vannak, míg felül versenyautós övtartók, itt az egyszerűségre törekedtek.

Műszaki szempontból ez a Chiron is olyan, mint a többi alap modell, azaz 8,0 literes, négy turbós, 16 hengeres motorja 1500 lóerős. 0-ról 100 km/órára 2, 4 másodperc alatt gyorsul, a 200-as tempóra 6,1 másodperc alatt ér el, a 300 is megvan 13,1 másodperc alatt. Végsebessége 420 km/óra.

Nem tudni pontosan mennyibe is került az autó, de Koshbin elmondása szerint ez a legdrágább autója. Természetesen különleges táskakészlet is készül a járműhöz és egyedi kézre szabott kesztyűt is kapott a dúsgazdag tulajdonos. 

Nincs több ebből az autóból 3A Hermes és a Bugatti együttműködése igen régre mutat vissza, hiszen Ettore Bugatti és Émile-Maurice Hermès már 1920-ban is dolgoztak együtt, majd 2008-ban a Veyronból is készült limitált Hermes kivitel.