Mintegy négyszáz évre tekinthet vissza az a japán kékfestő tradíció, amely most a Lexus IS egy limitált szériájánál érte el high-tech csúcspontját. A korabeli takácsok a Polygonum tinctorium növényből kinyert indigóval festették meg a köznép ruházatát. Hamar kiderült, hogy a festékanyag antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatással bír, így a szamurájok is elkezdték az azzal színezett anyagokat hordani fapáncéljuk alatt (állítólag a japánkék szövetek mérsékelten tűzállóak is).

Ez a kormánykerék gyulladáscsökkentő hatású 1
Ez a kormánykerék gyulladáscsökkentő hatású 2

Ez a kormánykerék gyulladáscsökkentő hatású

Ez a kormánykerék gyulladáscsökkentő hatású 11
Ez a kormánykerék gyulladáscsökkentő hatású 12
Ez a kormánykerék gyulladáscsökkentő hatású 13
Ez a kormánykerék gyulladáscsökkentő hatású 14
Ez a kormánykerék gyulladáscsökkentő hatású 15
Ez a kormánykerék gyulladáscsökkentő hatású 16
Ez a kormánykerék gyulladáscsökkentő hatású 17
Ez a kormánykerék gyulladáscsökkentő hatású 18
Fotó megosztása:

A számtalan létező árnyalat közül a Kachiiro-kékre esett a Lexus tervezőinek a választása, amely napfényben szinte felrobban, olyan élénk kék, árnyékban viszont mély sötétkék, majdnem fekete árnyalatot ölt. Ezt a színt viszik fel azokra a diófa panelekre, amelyeket egy 120 évvel ezelőtt alapított fegyverműves dinasztia rangidős mestere kézzel munkál meg a Lexus számára.

Ez a kormánykerék gyulladáscsökkentő hatású 19

A speciálisan vágott, illesztett és polírozott elemekből a kormánykerékre, az ajtókárpitra és a műszerfalra kerülnek betétek. A négyrétegű festés fokozottan karcálló, mégis vékony rétegeinek köszönhetően jól látható, sőt, tapintható is a kék szín alatt a fa erezete. Az indigó kettős színvilágát néhány mikron vastagságú alumíniumréteg teszi még hangsúlyosabbá.

a videó a hirdetés után indul