A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya és a kerületi rendőrök, a Budapesten előforduló illegális gyorsulási versenyek megakadályozására 2019. augusztus 16-án a XIII. kerületben tartottak komplex ellenőrzést.

Az akció során az egyenruhások 125 embert igazoltattak, közülük két személyt ittas járművezetés bűncselekmény gyanúja miatt előállítottak. Egy harmadik személlyel szemben is cselekedni kellett, mert nem akarta igazolni magát. Egy férfit pedig eltiltás ideje alatt vezetett, ugyanis korábban bevonták a jogosítványát

Az ellenőrzésben résztvevő rendőrök hat forgalmi engedélyt a helyszínen elvettek, mert az autókat szabálytalanul átalakították. Három sofőrt azért jelentettek fel a rendőrök, mert nem volt náluk a jogosítvány. A közlekedési járőrök két esetben azért szabtak ki közigazgatási bírságot, mert egyik sofőr sem használata a biztonsági övét. Több autóst azért bűntettek meg, mert átlépték a záróvonalat, lejárt a műszaki engedélyük, megszegték az elsőbbségi és a sávváltási szabályokat.

A BRFK egy korábbi terv alapján hajtotta végre a péntek esti ellenőrzést, amit továbbra is folytatni fog az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében. Az idei évben már több hasonló akciót is szervezett már a rendőrség. Az első nagyobb éjszakai razziát még áprilisban tartották, de azóta több alkalommal is lecsaptak a hivatalos szervek az NKH-val karöltve.