A filmtörténelem egyik legjellegzetesebb autója a GMC Vandura furgon, melyet A szupercsapat című sorozat, illetve későbbi mozifilm tett híressé. Az autóval a John “Hannibal” Smith ezredessel együtt alkotott négyfős csapat száguldozott. Az alakulat tagjai egykori amerikai katonák, akiket egy általuk el nem követett bűncselekmény miatt tartóztattak le, de megszöktek. Miután megléptek, azóta másoknak segítenek. A sorozatot 1983 januárjában láthatták először az NBC nézői, majd 98 epizódot élt meg. Ebből hoztak egy kicsit vissza az opelesek is ezzel a Zafirával.

Az Opelnél is emlékeznek még A szupercsapatra 1
Az Opelnél is emlékeznek még A szupercsapatra 2

Az Opelnél is emlékeznek még A szupercsapatra

Az Opelnél is emlékeznek még A szupercsapatra

Az Opelnél is emlékeznek még A szupercsapatra 13
Az Opelnél is emlékeznek még A szupercsapatra 14
Az Opelnél is emlékeznek még A szupercsapatra 15
Az Opelnél is emlékeznek még A szupercsapatra 16
Az Opelnél is emlékeznek még A szupercsapatra 17
Az Opelnél is emlékeznek még A szupercsapatra 18
Az Opelnél is emlékeznek még A szupercsapatra 19
Az Opelnél is emlékeznek még A szupercsapatra 20
Az Opelnél is emlékeznek még A szupercsapatra 21
Az Opelnél is emlékeznek még A szupercsapatra 22
Fotó megosztása:

A Zafira nagyot változott, hiszen a korábbi önálló egyterű modellt a PSA csoport márkáinál felbukkanó furgon alapú családi autó váltja a palettán. Ezért is passzol hozzá a csapatszállító szerepe. Rüsselsheimben követték a receptet és az autó kéttónusú fényezést kapott, melyet élénk vonallal választottak el. Került rá fix tetőspoiler is, valamint vagány alufelnik és gallyrács az elejére. Több helyen is megjelenik a neonzöld szín, mint a márkalogón vagy a féknyergeken. Elöl a 20 colos felnik mögött négydugattyús Brembo fékek figyelnek.

Az Opelnél is emlékeznek még A szupercsapatra 23

A beltéri hangszórók V8-as hangot imitálnak gázadásra, pedig a Zafira orrában 2 literes, négyhengeres turbódízel motor lakik, melyhez 8 sebességes automataváltót társítottak. Érdekesség, hogy a GMC Vandura 5,7 literes, V8-as motorja mindössze 160 lóerőt teljesít, mellé 340 Nm nyomatéka van. Ezzel szemben a modern turbódízel 174 lóerőt és 400 Nm nyomatékot tud. Közben pedig hivatalosan 8 liter körüli átlagfogyasztást produkál 100 kilométeren, amire valószínűleg nem képes a GMC.

Az Opelnél is emlékeznek még A szupercsapatra 24

Bár az autó németországi utakon legálisan közlekedhetne az átalakításokkal együtt, természetesen nem lesz belőle megvásárolható modell.