Újkori áruknál általában jóval többért lehet eladni olyan, magukban is izgalmas autókat, amelyek korábban valami menő filmben szerepeltek, vagy éppen egy híresség feneke alatt gyűjtötték a kilométereket. De mi van azokkal, amelyekkel filmet forgattak? Mondjuk a Need For Speedet?

Erre a 2013-as évjáratú, ötliteres V8-as motorral és hatfokozatú manuális váltóval felszerelt Mustang GT-re a Barrett Jackson aukciósház oldalán lehet licitálni. Bár az autó nagyon keveset, mindössze 7780 mérföldet futott, vásárlás előtt érdemes alaposan elgondolkodni a liciten, mert a komoly átalakítások miatt nem biztos, hogy mindenhol újra forgalomba lehet helyezni. Főleg a gyalogosvédelmi szempontból aggályos kamerarögzítő rácsokkal lehet majd baj a Mozaik utcában.

Te is megveheted az autót, amivel a Need For Speed-et forgatták 2

Ezért nem is autóként, hanem kamerakiegészítőként árulják, hiszen többek között az utasoldali légzsákot is kiszerelték belőle és számos olyan extrát is ráépítettek, ami ugyan a profi filmforgatáshoz elengedhetetlen, de a közúti közlekedésnél inkább csak veszélyforrás lehet. A módosításokat szerencsére nem a filmgyári TMK-sok, hanem a Saleen szakemberei végezték.

Alább egy videó az átalakításról, illetve a rendeltetésszerű használatról: