Sikeres napot zárt tegnap a Szalay Balázs-Bunkoczi László kettős a Dakar-ralin. Az Opel Antarával versenyző páros végigszáguldott a 253 kilométeres speciálszakaszon, minden ellenőrző pontnál jobb eredményt hozva. A 38. helyről rajtoltak, de a CP2 állomáson már húsz autót megelőzve a 14. idővel hajtottak át. Utána egy hosszú dűnés szakasz következett, amelyen kevesen jutottak át, mert nagyon mély a homok és hatalmas szél volt.

Végül a szervezők úgy döntöttek, hogy a sötétedés miatt mindenkit kiterelnek a szakaszról, mivel rengetegen akadtak fenn a dűnéken. Ezzel 175 kilométeresre rövidítették a szakaszt.  Az Opel Antara RR kettőse viszont végigment,  és a 14. helyen ért be a célba.

“Rövid szakasz volt, de eddig ez volt a legnehezebb az idei Dakaron” – mondta Szalay Balázs a célban. “A terepviszonyok folyamatosan váltakoztak, hol dűnék között, hol köves pályán autóztunk. Emiatt a guminyomást is sűrűn kellett változtatnunk, mégis kaptunk három defektet. Ezután már magasabb nyomáson tartottuk a gumikat, ekkor azonban túlmelegedett a motor, ami miatt többször meg kellett állnunk. Egyszer a benzinünk is felforrt, amivel 20 percet veszítettünk. Ennek ellenére nagyon tetszett a pálya, tele volt navigációs csapdákkal, de minden rendben ment. Kevés autó ért még csak be a célba, örülünk, hogy mi már túl vagyunk rajta.”

Egyelőre a Dakar hivatalos honlapja szerint a 27. helyen állnak az összetett versenyben. Ez az eredmény azonban egyáltalán nem biztos, hogy a valóságot takarja, hiszen a nevük mellett még ott szerepel egy korábban kapott 4 órás időbüntetés, amelyről tudjuk, hogy megfellebbezték, és a sportbírók visszavonták.

A tegnapi szakaszt az autósok között a Volkswagenes Giniel de Villiers nyerte, amivel átvette a vezetést az összetettben, miután az éllovas Carlos Sainz, egy kb. 4 méteres folyómederbe zuhant autójával.