Jól sikerült a Dakar-rali 3. napja a Szalay Balázs – Bunkoczi László kettősnek. A Puerto Madryn – Jacobacci  közötti több mint 600 kilométeres szakaszon a 20. helyen értek be a célba az Opel Antara RR fedélzetén. Ezzel egy helyet sikerült javítani a pozíciójukon, jelenleg a 14. helyen szerepelnek az abszolút listán.

“Tulajdonképpen jó szelektívet mentünk ma, de nehéz volt a napunk. Főleg a motorosok és a quadosok miatt, akiket előzgetni kellett. Kb. 50 km után utolértük Palik Lacit és több mint 100 km-t autóztunk a porában, mire sikerült megelőznünk. Veszélyes manőver volt, mert majdnem egy árokban kötöttünk ki előzés közben” – nyilatkozta az Opel pilótája

“Ezután megtaláltuk a tempónkat, egy élvezetes 130 km következett, ez volt a nap legjobb része. Sajnos véget vetett neki egy hátsó defekt, ráadásul visszaelőztek közben, így nemcsak a kerékcserére szánt 5 percet veszítettük el, de többet mert egy Buggy került elénk, akit csak a cél előtt 10 km-rel tudtunk megelőzni.”

Mindenesetre lehet, hogy ez volt Szalayék utolsó tempós napja, mert alkatrész nélkül sokkal jobban kell figyelniük a versenyautóra.

A szakaszon a BMW-vel versenyző Nasszer Al-Attiyah volt a leggyorsabb, amivel az összetettben feljött a második helyre a volkswagenes Carlos Sainz mögé. A spanyol ma másodikként zárt.

Összetett eredmények a 3. szakasz után:

Autók:

1 SAINZ               VOLKSWAGEN      09:04:48         
2 AL ATTIYAH      BMW                      09:08:28 +00:03:40    
3 DE VILLIERS     VOLKSWAGEN      09:10:33 +00:05:45