Elektromos pick-upból már jó pár létezik (elsősorban az észak-amerikai piacon), full hibridekről is tudunk, a plug-in hibrid technológiát azonban eddig kerülték a gyártók – lám, a Jeep könnyedén átültethette volna a Wrangler 4xe hajtásláncát a Gladiatorba, mégsem tette.

Világújdonságot villantott a Ford 1
Világújdonságot villantott a Ford 2

Világújdonságot villantott a Ford

Világújdonságot villantott a Ford 22
Világújdonságot villantott a Ford 23
Világújdonságot villantott a Ford 24
Világújdonságot villantott a Ford 25
Világújdonságot villantott a Ford 26
Világújdonságot villantott a Ford 27
Világújdonságot villantott a Ford 28
Világújdonságot villantott a Ford 29
Világújdonságot villantott a Ford 30
Világújdonságot villantott a Ford 31
Világújdonságot villantott a Ford 32
Világújdonságot villantott a Ford 33
Világújdonságot villantott a Ford 34
Világújdonságot villantott a Ford 35
Világújdonságot villantott a Ford 36
Világújdonságot villantott a Ford 37
Világújdonságot villantott a Ford 38
Világújdonságot villantott a Ford 39
Világújdonságot villantott a Ford 40
Fotó megosztása:

Most azonban ez is megváltozik: a Ford ugyanis már 2024 végén gyártásba veszi a Ranger PHEV-t. A 2025 elejétől piacra kerülő modellel az autógyártó tovább bővíti villamosított haszonjármű-kínálatát.

a videó a hirdetés után indul

A Ford 2,3 literes, négyhengeres benzinmotorra épülő, konnektoros hibrid hajtásláncáról ma még csak annyit lehet tudni, hogy 45 kilométer körüli tisztán elektromos hatótávolságra lesz képes, és ugyanúgy 3,5 tonnát fog tudni vontatni, mint bármely másik Ranger.

Világújdonságot villantott a Ford 41

A plug-in hibrid opció nyilván sokat számít a károsanyag-kibocsátás mérséklése, a behajtási korlátozással védett városrészek megközelítése, az esetleges támogatások és kedvezmények igénybevétele szempontjából. A Ford azonban úgy tűnik, egy sokkal inkább kézzelfogható előnyét igyekszik meglovagolni a technológiának: a nagyfeszültségű elektromos hálózatot, amely tökéletesen alkalmas külső fogyasztók táplálására.

Világújdonságot villantott a Ford 42

A Pro Power Onboard csomag az ehhez szükséges átalakítót, továbbá a plató oldalfalán kialakított elektromos csatlakozópanelt tartalmaz. Hogy ez pontosan milyen teljesítményt tud leadni, és meddig, ma még nem tudni – a Ford F-150 hasonló rendszere kiviteltől függően 2,0–7,2 kW-ot tud; az utóbbi akár nagy áramfelvételű ipari szerszámok működtetésére is alkalmas.

Világújdonságot villantott a Ford 43