Manapság egy teherautó-sofőrnek legalább olyan kitartónak és erősnek kell lennie, mint amilyen Sylvester Stallone volt Rocky Balboaként. Az olasz származású színész olyan szinten tökélyre fejlesztette az ökölvívó szerepének megformálását, hogy napjainkban szinte már alig akad ember, akinek ne ugrana be elsőre Stallone bokszzsákot püfölő alakja az Eye of The Tiger című zenére. 

A filmtörténet ikonikus, ámde kitalált szereplője a példaképe Dave Coombesnak, aki az angliai Doyle Plant & Construction egyik sofőrjeként dolgozik. Nem véletlenül, hiszen Rocky testesíti meg a szívósságot, az elszántságot, a hitet, az erőt és a győzelmet sokak számára, akire érdemes felnézni és aki elért valami nagy dolgot az életében.

Amikor felmerült, hogy a Mercedes-Benz Arocs 3240 típusú, 8×4-es hajtásképletű billencsese különleges díszítést kaphat, ő habozás nélkül rávágta, hogy Rockyt szeretné viszontlátni. Ez egyfajta ajándék is volt Dave számára, hiszen már több mint 10 éve dolgozik a windsori székhelyű cégnél, amely három nyerges és nyolc billencses felépítménnyel ellátott teherautóval dolgozik. Szinte mindent fuvaroznak, amit csak lehet a homoktól kezdve az építési törmeléken át egészen az építőipari töltőanyagokig. 

Nem akármiért került rá Rocky Balboa erre a dömperre 1

Dave jutalomként kapta munkaeszközére a különleges dekorációt.

A különleges négytengelyes Arocs már messziről igazi jelenség. A szélvédő alatt hatalmas betűkkel hirdetik a híres bokszoló nevét, a fülke oldalán pedig egy jókora kép látható Stallonéról, ahogyan magasba emeli az amerikai zászlót. Az alkotást a kifejezetten kamionok csinosítgatására szakosodott Matt Paint készítette airbrush technológiával. Neki amúgy is jól megy a filmes téma, hiszen festett már King of the Roadokra Bruce Willist, Mel Gibsont, illetve Freddy Krügert is. Ezt sem hibázta el. 

Az egyedi grafikába öltöztetett Arocs persze csúfos kudarcot vallana, ha nem lenne meg a megfelelő teljesítmény a fülkéje alatt. Hiszen mit ér a macsós megjelenés, ha nincs mögötte valódi erő? Nos, az Arocs ebben sem szenved hiányt, hiszen hajtásáról 10,7 literes, soros elrendezésű dízelmotor gondoskodik, amely 394 lóerős (290 kW) teljesítménnyel és 1900 newtonméteres maximális forgatónyomatékkal rendelkezik. 

Kövess minket a Facebook-on!