A német utakon időről-időre rendszeresen feltűnik egy különleges, silós teherautó. A jármű első ránézésére zavarba ejtő látványt nyújt, hiszen az európai kamionokban általában jóval szerényebb élettér áll a sofőr rendelkezésére. Ez a Mercedes-Benz azonban más mint a többi: gyári fülkéje mögött van még egy, ablakos kabin. Azután következik csak a silós félpótkocsi csatlakoztatására szolgáló nyeregszerkezet.

A Truckerstube névre keresztelt fejlesztés egy német próbálkozás volt, ami azzal a céllal született meg, hogy nagyobb komfortot biztosítson a kamionsofőrök számára a jelenleg elérhető fülkéknél, amelyekben leginkább csak ágy és hűtőláda van. A kísérleti alany egy mezei, 4×2-es hajtásképletű, hálófülkés Antos 1848 volt.

A kabin installálásához kisebb módosításokra volt szükség a járművön. Ahhoz ugyanis, hogy felférjen az alvázra a 2,30 méter széles és 1,85 méter hosszú fülke, le kellett rövidíteni a gyári kabint a a hálóágy megszüntetésével. Emellett szükség volt a nyeregszerkezet 10 centiméterrel történő hátrébb tolására.

Pazar hálófülkét kapott egy Mercedes-Benz Antos 1

Így sikerült összehozni egy 4 köbméteres fülkét, amibe a bal oldalon elhelyezett külső ajtón keresztül lehet feljutni. Az ötletes térkihasználásnak köszönhetően a kabinban nemcsak egy hálóágynak, hanem egy minikonyhának, valamint egy zuhanykabinnal és WC-vel ellátott fürdőszobának is jutott hely. A kétégős gázfőzőlap mellé egy ülés is került, oldalsínen csúsztatható kis asztallal, így a teherautóval dolgozó gépkocsivezető kulturált körülmények között tudja elfogyasztani ebédjét, vagy vacsoráját.

Pazar hálófülkét kapott egy Mercedes-Benz Antos 2

A kabint egy széles és magas oldalablak teszi világossá, amely szükség esetén kifelé billenthető a megfelelő szellőzés érdekében, amit könnyedén be lehet sötétíteni egy lehúzható rolóval. A gépkocsivezető komfortos pihenését a kabin falára szerelt síkképcsöves TV teszi teljessé. A tökéletes összkép érdekében az ágy fölé még egy női popsit ábrázoló poszter is került, hogy a sofőrnek szép álmai lehessenek éjszaka.

A Mobile-Loft Truckerstube már jó néhány éve járja az utakat. Azt nem tudni, hogy több is készült-e belőle, de a cég honlapja még most is él.