Nemcsak azért, mert folyton változtatja a helyét, hanem azért is, mert alapterülete nem sokkal nagyobb egy teherautóénál. De ki akar egy ilyen hotelben megszállni? Olyanok, akik leginkább a szabad levegőn szeretnek tartózkodni és akik maximum, csak a pihenés idejére teszik magukat vízszintesbe.

A portugál Daniela Carneiro és Eduardo Ribeiro sokáig átlagos emberek voltak. Korábban lakóautóval járták Európát és Afrikát a legjobb szörfös helyek után kutatva. Aztán egyszer csak úgy döntöttek csinálnak egy olyan hotelt, amelynek nem lesz házszáma. A szörf hotelt azért találták ki, hogy legyen a szörfösöknek egy olyan hely, amely komfortos és amit bárhol fel lehet állítani.

Ezzel a guruló hotellel járhatod a tengerpartokat 1
Ezzel a guruló hotellel járhatod a tengerpartokat 2

Ezzel a guruló hotellel járhatod a tengerpartokat

Ezzel a guruló hotellel járhatod a tengerpartokat 7
Ezzel a guruló hotellel járhatod a tengerpartokat 8
Ezzel a guruló hotellel járhatod a tengerpartokat 9
Ezzel a guruló hotellel járhatod a tengerpartokat 10
Fotó megosztása:

Az általuk megvásárolt Actros eredetileg lószállítónak készült, azonban néhány ügyes megoldással, például a hidraulikusan kitolható falakkal és mennyezettel lakályos szállás varázsolható belőle. A hotelben összesen öt légkondicionált szoba van, amelyből négyet emeletes ágyakkal láttak el, egy szobában pedig francia ágy van, ennek megfelelően egyszerre 10 vendég tud megszállni ebben a különleges hotelben. Valamennyi szobában rendelkezésre áll wifi kapcsolat az internetezéshez, illetve USB-csatlakozó a különféle elektronikai kütyük töltésére.

Bejelentkezéskor mindenki kap egy mágneskártyát, mint az igazi nagy hotelekben a lefoglalt szoba ajtajának nyitásához. Az alsó szinten egy étkezőasztal, hatalmas kanapé, zuhanyfülkés mosdó, WC, valamint egy konyha is helyet kapott. A szörfhotelben egyénileg és csoportosan is meg lehet szállni. Májustól – augusztusig Délnyugat-Portugáliában, augusztustól-októberig Észak-Portugáliában lehet vele utazni. 2019 decembere és 2020 márciusa között pedig Marokkóba látogatnak el vele. Egy egyhetes utazást 670 euróért, vagy átszámítva 220 ezer forintért kínálnak egyéni utazók részére, a csoportok ennél valamivel kedvezőbb áron foglalhatják le a szörfhotelt.

Ezzel a guruló hotellel járhatod a tengerpartokat 11

A hotelt világos színvilág uralja.

Az Actros következő állomása Portugália legdélibb tartománya, Algarve. A szörfhotel meglehetősen népszerű a turisták és a portugálok körében, ugyanis a hotel szeptember 15-ig teljesen foglalt. Facebook-oldaluk szerint a legtöbb vendég Daneila és Eduardo segítőkészségét dicsérte, de kiemelték azt is, hogy szörfinstruktorként is nagyszerű emberek, emellett rengeteg turisták körében kevésbé ismert, eldugott helyet ismernek. A szörfhotel alapítói a közösségépítést is segítik, mert igyekeznek olyan atmoszférát teremteni a vendégek számára, amely lehetőséget ad arra, hogy az egyedül utazók megismerhessék egymást.