A  szombathelyi születésű versenyző harmadik éve versenyez Marcus Bauer csapatában, a Tankpool24-ben. Kiss Norbi idén is ezzel a csapattal vág neki a szezonnak, azonban számos fontos változás következett be a német-magyar összetételű istálló életében. “Ha őszinte akarok lenni, akkor nem sikerült elérni még azt a célt, amit korábban kitűztünk. Az együttműködés elején meghatároztuk, hogy három éven belül Európa-bajnokok leszünk. Ennyi idő alatt azonban a harmadik hely volt a legjobb eredményünk. Sokat gondolkoztunk, hogyan tudnánk előrejutni, Marcus ötlete volt, hogy magyar erővel és tapasztalattal kellene bővíteni a csapatot” – jegyezte meg a Tankpool24 pilótája.

A csapat a tulajdonos áldásával Kecskemétre költözött és ott alakította ki műhelyét. Ennek köszönhetően mindkét versenykamion felkészítését Magyarországon fogják végezni. A motorfejlesztés továbbra is Németországban lesz az Akka cég segítségével. Kecskeméten a versenykamion többi főegységének, így például az alváz, a futómű, a kormányzás, a fék és a hűtés fejlesztése fog zajlani.

Kiss Norbi csapata hazaköltözött Magyarországra 1

Bakó Csaba (jobbra) újra Kiss Norbinak fog segíteni az újabb Európa-bajnoki cím megszerzésében.

A motorfejlesztéssel kapcsolatban is nagy terveink vannak az idei évre vonatkozóan, remélem, hogy ezen a téren és előre tudunk lépni. A cél természetesen ebben a szezonban a futamgyőzelmek elérése, valamint az, hogy az Európa-bajnokságban benne legyünk az első háromban” – emelte ki Kiss Norbi.  Hozzátette: ha minden jól megy, akkor idén az Európa-bajnoki címért harcolhat majd.

A Tankpool24 versenycsapatához több korábbi kollégája is csatlakozott, köztük Bakó Csaba főkonstruktőr is, aki Norbi korábbi, még MAN márkájú versenykamionját tette alkalmassá az Európa-bajnoki cím megszerzésére. “Nagy örömmel fogadtam ezt a lehetőséget, hogy újra együtt dolgozhassak Norbival és külön öröm számomra, hogy a régi csapatot is sikerült összeverbuválni, hiszen Norbi Európa-bajnoki címét is velük közösen hoztuk össze”  – emelte ki a csapat versenymérnöke. A Tankpool24 többek között Széll Imre főszerelővel, Mérei Ákossal, a csapat szerelőjével egészült ki.

Kiss Norbi a sajtótájékoztatón bemutatta új csapattársát, Fabio Citignolát, aki olaszosan hangzó neve ellenére német nemzetiségű. “Ez lesz az első szezonom a Kamion Európa-bajnokságban, korábban túraautókkal versenyeztem. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen tapasztalt csapattársam lehet Norbi személyében” – jegyezte meg a 20 éves versenyző. Hozzátette: örömmel tölti el, hogy a Tankpool24 csapatának a tagja lehet, mert a mezőnyben ez az egyetlenegy csapat, amelyik Mercedesszel versenyzik. Elmondása szerint már nagyon várja a szezonban a kemény és gyors küzdelmeket.

Kiss Norbi csapata hazaköltözött Magyarországra 2

Fabio Citignola alig várja, hogy ezer lóerős Mercedes-Benz versenykamionnal versenyezhessen

Már mindkét versenykamion itt van Magyarországon, bár a másik még szét van szerelve. Még a felkészülési időszakban vagyunk, de jövő héten már szeretnénk tesztelni őket a kiskunlacházi repülőtéren. Az idei évben mindent megteszünk a sikerek érdekében és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a német tulajdonos megbízik bennünk és ránk bízta a versenykamionok fejlesztését” – hangsúlyozta Kiss Norbi.

A Kamion Európa-bajnokság három hét múlva, az olaszországi futammal kezdődik, június 22-én és 23-án pedig a Hungaroringen folytatódnak a küzdelmek.

Fotók: Aranyi Péter