A lakóautó utasterét három részre osztották: hátul L-alakú konyhát, középen nappaliként is funkcionáló étkezőt, a tetőtérben pedig hálóhelyeket alakítottak ki. A belső kialakítást igényes anyaghasználat jellemzi. Az utastér padlóját fahatású burkolattal látták el, mely egyrészt prémium megjelenést kölcsönöz a járműnek, másfelől könnyendén tisztítható.

Akár négyen is alhatnak az új Transit lakóautóban 1

A főzőfülkébe kétégős gáztűzhelyet, valamint króm-nikkel bevonatú mosogatótálcát szereltek be. A főzéshez szükséges hozzávalók frissen tartását 40 literes hűtőszekrény szolgálja. A friss-, illetve a szennyvíz tárolására pedig egy-egy 42 literes tartályt építettek be. Érdekesség, hogy bár zuhanyfülke nincs a fedélzeten, a jármű hátuljára felszerelt kültéri zuhanyzó remek lehetőséget biztosíthat a felfrissülésre. A modellből lesz hosszabb tengelytávú változat is, mely 37 centiméterrel hosszabb az alapnál. Abban plusz gardrób, beépített WC és kézmosó is rendelkezésre áll.

Akár négyen is alhatnak az új Transit lakóautóban 2

A Nuggetben akár négyen is alhatnak egyszerre, hiszen a tetőtérből kihajtható dupla ágy mellett egy másik, ugyancsak kétszemélyes fekvőalkalmatosság is kialakítható az utastérben. Normál helyzetben a nappali közepén lévő asztalkánál akár öten is ülhetnek egyszerre, mert a vezetőülés és az első utasülés 180 fokban hátra fordítható. Azok a tulajdonosok, akik jobban szeretnek a szabad ég alatt étkezni, akár kinyitható kis asztalkát is rendelhetnek a járműhöz két székkel, valamint visszahúzható napernyővel.

Akár négyen is alhatnak az új Transit lakóautóban 3

Akár négyen is alhatnak az új Transit lakóautóban 4

A Nugget és a Nugget Plus (hosszabb tengelytávú változat) sötétített hátsó üvegezéssel, kibillenthető második üléssori ablakokkal és fűthető hátsó szélvédővel készül. Az extrák között olyan tételek szerepelnek, mint a prémium hangrendszer, vagy a kerékpárok és más sporteszközök szállítására szolgáló kiegészítők. Az elérhető vezetéstámogató rendszerek listáján helyet kapott a keresztirányú forgalomfigyelés, a gyalogosészlelővel kiegészített ütközésre figyelmeztető rendszer, valamint az adaptív sebességtartó automatika.

A lakóautót a Ford 2.0 EcoBlue, 130 és 170 lóerős dízelmotorjai hajtják. Mindkét blokkhoz hatfokozatú manuális váltó, vagy szintén hatgangos SelectShift automata sebességváltó csatlakoztatható. Az erőforrások legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztása 6,3 l/100 km, CO₂-kibocsátásuk pedig 165 g/km.

Európában az új lakóautók értékesítése 14,9 százalékkal, majdnem 111 000 darabra nőtt 2017-ben, első ízben lépve át a 100 000 darabos bűvös határt. A növekvő kereslet kielégítésére a Transit Custom Nugget 2019-től Európa nagy piacain megvásárolható lesz. A modellváltozat először Ausztriában, Belgiumban, Németországban, Olaszországban és Svájcban jelenik meg. A leendő vásárlók már Belgiumban, a Brüsszeli Autószalonon is megtekinthetik az új lakóautót.