Hölgyeim és uraim, bemutatom Mr. Felix Eatont, egy menő brit belsőépítészeti dizájnstúdió tulajdonát, aki kiállítóként elhozta három legsajátabb autóját a Genfi Autószalonra. Felix vállalkozása, az Eadon Green márkaneve alatt három nagyon érdekes, a ’30-as évek világát idéző és egyáltalán nem kellemetlen megjelenésű, de látványosan impraktikus túrakupét készíttetett magának, egy kis autómanufaktúrában, a saját elképzelései alapján.

Az ember, akinek egy Rolls-Royce sem elég exkluzív 1
Az ember, akinek egy Rolls-Royce sem elég exkluzív 2

Az ember, akinek egy Rolls-Royce sem elég exkluzív

Az ember, akinek egy Rolls-Royce sem elég exkluzív

Az ember, akinek egy Rolls-Royce sem elég exkluzív 12
Az ember, akinek egy Rolls-Royce sem elég exkluzív 13
Az ember, akinek egy Rolls-Royce sem elég exkluzív 14
Az ember, akinek egy Rolls-Royce sem elég exkluzív 15
Az ember, akinek egy Rolls-Royce sem elég exkluzív 16
Az ember, akinek egy Rolls-Royce sem elég exkluzív 17
Az ember, akinek egy Rolls-Royce sem elég exkluzív 18
Az ember, akinek egy Rolls-Royce sem elég exkluzív 19
Az ember, akinek egy Rolls-Royce sem elég exkluzív 20
Fotó megosztása:

Az őrület akkor kezdett kitörni a fiatalos, szemre 55-60 év körüli vállalkozón, amikor 2013-ban meglátott egy Poirot-filmben egy autót, amellyel Hastings kapitány fuvarozta valami rejtély ügyében a belga detektívet. Ő is nyomozásba kezdett, és kiderítette, hogy a kocsi egy Alfa romeo alapokra épült, egyedi karosszériás modell, amelyet valószínűleg a világ összes pénzéért sem adna el neki jelenlegi tulajdonosa. OK, gondolta, akkor ez nem lesz az enyém, de hát miért ne építtethetnék én is magamnak olyat, amiről álmodozok?

a videó a hirdetés után indul

Az első Eadon Green egy Corvette-motoros kék kupé, a Zeclat volt, amely 2017-re készült el. Ez se rossz (amúgy tényleg nem, kifejezetten ízléses az Art Deco-dizájnos gép), de a következő évben már tényleg olyan kocsi született, amelyről Felix álmodott. A Black Cuillin egy öt és fél méteres fekete fenevad, amelyben az alapul szolgáló Rolls-Royce összes praktikuma és tágassága odalett a forma kedvéért. Én még ekkora kocsit ilyen szűk beltérrel soha életemben nem láttam. A dizájn tényleg emlékeztet a Poirot-film autójára, amelynek gyári változata ez az Alfa Romeo 8C volt:

Az ember, akinek egy Rolls-Royce sem elég exkluzív 21

Alfa Romeo 8C 1938-ból, kép:Wikipedia

de nekem inkább Krapulax kocsija jut eszembe az egykori Kockásokból vagy Hahotákból:

Az ember, akinek egy Rolls-Royce sem elég exkluzív 22

Kép: Pinterest

A harmadik pedig a friss modell, amelynek az oromzata megmaradt Rolls-Royce-osnak, bár a Rolls nem engedte, hogy Felix az eredeti emblémát is rajta hagyja a kocsin.

Az ember, akinek egy Rolls-Royce sem elég exkluzív 23

Az Eadon Green-ek egyébként nem csupán szép autók, hanem komoly befektetések is. Felix pont azért hordja autóit a Genfi Szalonokra, hogy ilyen cikkek szülessenek róla, így majd, ahogy ő mondta, ha meghal, gyerekei, unokái még komolyabb egyedi értékkel rendelkező befektetési eszközöket örökölnek majd. így mulat hát egy felelős dúsgazdag excentrikus brit úr – minden évben megépítteti magának álmai autóját!