Hölgyeim és uraim, bemutatom Mr. Felix Eatont, egy menő brit belsőépítészeti dizájnstúdió tulajdonát, aki kiállítóként elhozta három legsajátabb autóját a Genfi Autószalonra. Felix vállalkozása, az Eadon Green márkaneve alatt három nagyon érdekes, a ’30-as évek világát idéző és egyáltalán nem kellemetlen megjelenésű, de látványosan impraktikus túrakupét készíttetett magának, egy kis autómanufaktúrában, a saját elképzelései alapján.

Az őrület akkor kezdett kitörni a fiatalos, szemre 55-60 év körüli vállalkozón, amikor 2013-ban meglátott egy Poirot-filmben egy autót, amellyel Hastings kapitány fuvarozta valami rejtély ügyében a belga detektívet. Ő is nyomozásba kezdett, és kiderítette, hogy a kocsi egy Alfa romeo alapokra épült, egyedi karosszériás modell, amelyet valószínűleg a világ összes pénzéért sem adna el neki jelenlegi tulajdonosa. OK, gondolta, akkor ez nem lesz az enyém, de hát miért ne építtethetnék én is magamnak olyat, amiről álmodozok?

Az első Eadon Green egy Corvette-motoros kék kupé, a Zeclat volt, amely 2017-re készült el. Ez se rossz (amúgy tényleg nem, kifejezetten ízléses az Art Deco-dizájnos gép), de a következő évben már tényleg olyan kocsi született, amelyről Felix álmodott. A Black Cuillin egy öt és fél méteres fekete fenevad, amelyben az alapul szolgáló Rolls-Royce összes praktikuma és tágassága odalett a forma kedvéért. Én még ekkora kocsit ilyen szűk beltérrel soha életemben nem láttam. A dizájn tényleg emlékeztet a Poirot-film autójára, amelynek gyári változata ez az Alfa Romeo 8C volt:

Az ember, akinek egy Rolls-Royce sem elég exkluzív 2

Alfa Romeo 8C 1938-ból, kép:Wikipedia

de nekem inkább Krapulax kocsija jut eszembe az egykori Kockásokból vagy Hahotákból:

Az ember, akinek egy Rolls-Royce sem elég exkluzív 3

Kép: Pinterest

A harmadik pedig a friss modell, amelynek az oromzata megmaradt Rolls-Royce-osnak, bár a Rolls nem engedte, hogy Felix az eredeti emblémát is rajta hagyja a kocsin.

Az ember, akinek egy Rolls-Royce sem elég exkluzív 4

Az Eadon Green-ek egyébként nem csupán szép autók, hanem komoly befektetések is. Felix pont azért hordja autóit a Genfi Szalonokra, hogy ilyen cikkek szülessenek róla, így majd, ahogy ő mondta, ha meghal, gyerekei, unokái még komolyabb egyedi értékkel rendelkező befektetési eszközöket örökölnek majd. így mulat hát egy felelős dúsgazdag excentrikus brit úr – minden évben megépítteti magának álmai autóját!