A Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon megszakadt a Red Bull és Max Verstappen 15-ös és 10-es futamgyőzelmi rekordszériája, az energiaitalos csapat autója a különböző beállítások, kísérletezgetés ellenére végig „vezethetetlennek” bizonyult.

Az okok összetettek, de alapvetően a Red Bull többiekénél általában alacsonyabb hasmagassága és a Marina Bay pálya huplissága lehetett a háttérben, ahhoz, hogy az RB19-e ne pattogjon és ne koptassa a szabályos vastagság alá a kopólemezt, kénytelenek voltak emelni az autón, valamint „lágyabb” hátsó felfüggesztést használni, így viszont sosem volt meg a megfelelő tapadás és balansz.

A szombati időmérőn Verstappen és a Sergio Perez is elvérzett a Q2-ben (11. és 13. hely), vasárnap végül az 5. és 8. pozíciót hozták, amibe besegített az alpine-os Esteban Ocon és a mercedeses George Russell kiesése is.

„Nem tudom, miért küszködtek annyira ezen a hétvégén. De amikor tegnap megnéztem Verstappen [időmérős] fedélzeti felvételeit, nevetnem kellett, mert sosem láttam még ennyire rosszul viselkedő autót. De kínjában már Max is nevetett. Aztán meglátjuk a jövő hétvégét, szerintem [Szuzukában már] újra az élen lesznek” – magyarázta a vasárnap a 2. helyen leintett mclarenes Lando Norris.

A fiatal angol arra is kitért a futam után, hogy az F1 szempontjából jól jött a Red Bull szenvedése, a többiek most megmutathatták, hogy azért van valódi verseny, show.

„A Red Bull nélkül már két futamgyőzelmem lenne idén. Úgy gondolom, mögöttük végig nagy csaták voltak. Ha kivennénk a képletből a domináló csapatot – pár évvel ezelőtt a Mercedest, mostanában a Red Bullt, akkor hihetetlen csatákat látnánk az élen, minden idényben számtalan különböző győztes lenne” – mondta.

F1: Kinevették, hogy milyen pocsék a Red Bull 2

Norris és Sainz a futam után (Fotó: Getty Images)

A verstappeni szériát megtörő ferraris Carlos Sainz egyetértett:

„Szingapúr felkínált egy lehetőséget, mi pedig éltünk vele, de úgy gondolom, az idény további részében a Red Bull megint ott lesz az élen, nagyon-nagyon-nagyon nehéz lesz megverni őket bárhol.”

„Szerintem nagyszerű lenne az F1-nek, ha a Ferrari, a McLaren, a Mercedes, az Aston Martin gyorsulna két-háromtizedet, akkor már megszorongathatnánk őket. Akkor hihetetlen küzdelem lenne idén, nyolc pilóta lenne versenyben a győzelmekért – ahogy ma is láttuk, amikor négy-öt pilóta volt képben egy utcai pályán. Ez mutatja, hogy az F1 képes nagy show-t nyújtani. De tény, hogy a Red Bull nagyon eltalálta az idei autóját, elképesztő munkát végeznek, így minden sikerüket megérdemlik idén” – mondta a spanyol.