Az utolsó körök izgalmai, valamint Carlos Sainz futamgyőzelme mellett a Red Bull kisiklásáról marad emlékezetes a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj. Bár Max Verstappen a 11.-ről az 5. helyre zárkózott fel, sőt, majdnem elcsípte Charles Leclerc-t is, idei legrosszabb eredményét könyvelhette le a holland. Ezzel az is biztossá vált, hogy nem fogja beállítani Michael Schumacher 2002-es rekordját: 21 éve a német a szezon minden futamán dobogóra állva lett világbajnok.

„Balszerencsések voltunk a biztonsági autókkal is, mert az elsőt és a másodikat is a mi szempontunkból rosszkor küldték. Ezért kár egy kicsit” – értékelte a futamát a holland a Sky Sports F1-nek nyilatkozva. „A második etapban viszont jól szórakoztam, mert elég gyorsak voltunk a közepes gumikon” – utalt arra a kétszeres világbajnok, hogy a hajrában sikerült előznie néhányat.”

F1: Vészjósló üzenetet küldött a riválisainak Verstappen 2

Max Verstappen (Fotó: Dan Istitene/Formula 1/Getty Images)

Felvetették ugyan, hogy az új technikai direktíva gáncsolta el az eddig domináns Red Bullt, Verstappen szavaiból arra lehet következtetni, hogy ez valószínűleg egyszeri kisiklás volt a csapat részéről. „Úgy gondolom, gyorsak leszünk Szuzukában” – tekintett előre a jövő hétvégi versenyre. Arra pedig, hogy a riválisok aggódnak a Red Bull visszavágása miatt, így felelt: „Ez nem az én gondom, hanem az övék.”

A másik Red Bull-lal Sergio Pérez a nyolcadik helyre kapaszkodott fel, de még elővehetik a mexikóit, amiért a verseny utolsó fázisában kilökte a williamses Alexander Albont, aki így egy újabb pontszerzéstől eshetett el.