Max Verstappen és maga a Red Bull-csapat is mérföldkőnek számító győzelmet ünnepelhetett a vasárnapi Forma-1-es Kanadai Nagydíj végén, a kétszeres világbajnok 41. sikerével beérte Ayrton Sennát, míg a 2005-ben alapított istálló 100. diadalát könyvelhette el.

Utólag ugyan mind a versenyzővel, mind a csapattal madarat lehetett volna fogatni, ám a holland sajnos már a futam alatt megtette ezt, ami miatt még a célba érése is kétségessé vált.

Az élő közvetítésben nem látszott, de Verstappen rádión jelezte, hogy szerinte elütött egy madarat, és így is volt, a 4-es kanyar kijáratán a kerékvetőn álldogáló élőlény teteme ráadásul igen rossz helyre, a fékhűtőbe szorult, ami végzetes hibát is jelenthetett volna.

„Azt hiszem, a leghúzósabb pillanat az volt számára, hogy az elütött madár a fél versenyen keresztül ott volt a jobb első fékhűtőjében” – erősítette meg a csapatfőnök, Christian Horner.

„Még akkor is ott volt az autón, amikor kijöttem. Nem volt szép látvány. Sajnálom a szerelőt, akinek ki kellett szednie” – mondta Verstappen.

A madártetemet a versenyt követően a közösségi médiában is megmutatták.