A Forma-1-es Magyar Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Totógyilkos végeredményt hozott a 37. Forma-1-es Magyar Nagydíj: a 10. helyről rajtolva behúzta a futamot Max Verstappen, aki ezzel idei nyolcadik és pályafutása 28. győzelmét ünnepelte. A Red Bull így az összetettben minden eddiginél jobban ellépett, már 80 pont az előnye. Mögötte a Mercedes párosa, Lewis Hamilton és George Russell végzett még a dobogón.

Az első három helyezettel a korábbi többszörös futamgyőztes, jelenlegi F1-es szakkommentátor David Coulthard készítette az interjúkat.

„Eleinte abban reménykedtem, talán közel kerülhetek a dobogóhoz, de a körülmények nagyon trükkösek voltak, nekünk azonban valóban jó stratégiánk volt” – nyilatkozta a leintést követően Verstappen. „Nagyon reaktívak voltunk, mindig jókor cseréltünk kereket. Azt gondolom, jók voltak a kivezető köreink is, végül megnyertük a futamot, még a piruettel is.”

„Őrült verseny volt, de természetsen nagyon boldog vagyok amiatt, hogy megnyertük” – tette hozzá a holland.

F1: A Mercedes is megnyerhette volna a Magyar Nagydíjat 1

Max Verstappen nyerte a Forma-1-es Magyar Nagydíjat – az összefoglaló itt olvasható el!

„Határozottan szenvedtem a verseny elején, és egyáltalán nem voltam benne biztos, el tudom-e kapni a srácokat előttem. Lépésről lépésre azonban egyre kényelmesebben éreztem magam az autó egyensúlyával, mindemellett jó rajtunk is volt” – értékelt Hamilton.

„Minden elismerésem a csapatnak, mely nem adta fel, holott nehéz évünk volt eddig” – folytatta a hétszeres világbajnok. „Az, hogy mindkét autónk a dobogón zárt, ráadásul [zsinórban] másodszor, igencsak különleges számunkra, bár George nagyon balszerencsés volt ma.”

„A többieknek volt egy kis előnyük, de mi egyértelműen zárkóztunk fel, viszont lenyűgöző, hogy annak tudatában mehetünk nyári szünetre, hogy ilyen tempóra vagyunk képesek. Remélhetőleg az év második feléből még többet tudunk kihozni, és tényleg elkezdtünk harcolni a többiekkel.”

„Reménykedtem az esőben a végén, akkor talán Maxot is elkaphattam volna, igaz, elfogytak a körök. Ha jobban sikerült volna az időmérőnk, illetve ha működött volna a DRS, harcban lehettünk volna agyőzelemért, de az egymást követő két második helynek is nagyon örülök.”

Russell ugyan az élről várhatta a mogyoródi versenyt, végül csak harmadikként futott be, miután az utolsó etapban a gumikopással is meggyűltek a bajai. „Amikor eltérő stratégián kezdtünk, és mi voltunk a lágy gumikon a rajtnál, azt hittem, sínen vagyunk” – kezdte idei ötödik dobogója után.

„A végén azonban a közepes gumikon és a kicsit intenzívebb eső mellett nagyon szenvedtem” – jegyezte meg.

„Ugyanakkor a csapatok lenyűgöző munkát végzett: tegnap pole-pozíció, majd egy kettős dobogó. Határozottan fejlődünk, és büszke vagyok arra a munkára, amit elvégeztünk.”