Miközben csapattársa, George Russell megszerezte a Mercedes idei első pole-ját, Lewis Hamilton csak a hetedik helyről indulhat a Forma-1-es Magyar Nagydíjon. Nem sokkal a kvalifikáció leintését követően a brackley-iek megerősítették, hogy a hétszeres világbajnok jelentős, több mint 7 tizedmásodperces lemaradása az állítható hátsó szárny (DRS) elromlásával magyarázható.

„Próbáltam kinyitni a DRS-t, de nem nyílt ki, ami kissé balszerencsés volt” – mondta Hamilton. „Amúgy remekül éreztem magam az autóban, a pole vagy az első sor határozottan elérhető lett volna. Elképesztő lett volna a csapat számára, de előfordulnak ilyen dolgok.”

„Gratulálok George-nak, mert lenyűgöző munkát végzett, ez pedig egy nagyszerű eredmény a csapatnak. Tekintve, hogy mi minden mentünk át, nagyon örülök mindenki miatt. Ez óriási, egyértelműen nem számítottunk erre.”

Miután hat pozíció választja majd el Russellt és Hamiltont a hungaroringi rajtrácson, reális esély van arra, hogy a hétszeres világbajnok a június közepi Azerbajdzsáni Nagydíj óta először maradjon alul fiatal csapattársával szemben. Jelenleg egymás mögött, az 5-6. helyen állnak a tabellán, Russell javára 16 pont a különbség.