Váratlanul megtáltosodott a Mercedes, legalábbis George Russell alatt, aki a 37. Magyar Nagydíj időmérő edzésén megszerezte pályafutása első Forma-1-es rajtelsőségét. Bravúrjával a brit a Ferrari párosát győzte le, mely Carlos Sainz, Charles Leclerc sorrendben zárt a második, illetve harmadik helyen.

„A fellegek felett járok, abszolút bizsergek. Pedig talán a tegnapi volt a legrosszabbul sikerült péntekünk az idei szezonban. Nagyon keményen dolgoztunk egész éjszak, holott azt sem tudtuk, milyen irányba menjünk [a beállításokkal – szerk.]” – nyilatkozta első pole-járól Russell.

„Az utolsó körben éreztem, hogy remekül sikerül az 1-es, majd a 2-es kanyar is, utána pedig jött a köridő. Amikor átszeltem a célvonalat, és láttam, hogy elsők vagyun, az hihetetlen érzés volt.”

„Az adatok mögé kell néznünk, hogy megértsük, ez honnan jött ma. Mindenképpen rámegyünk a győzelemre, de semmi kétség, hogy különleges volt a mai nap” – tette hozzá.

F1: Russell sem érti, hogyan került pole-ba a Hungaroringen 2

A Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzésének első három helyezettje (b-j): Charles Leclerc (monacói, Ferrari, 3.), George Russell (brit, Mercedes, 1.), Carlos Sainz (spanyol, Ferrari, 2.)

„Minden egyes időmérőn és versenyen egyre jobban érzem magamat. Úgy éreztem ma, megvan a tempóm a pole-pozícióhoz, de ezt végül elbuktuk az utolsó szektorban” – fogalmazott Sainz a Ferrari veresége kapcsán. „Gratulálok George-nak, mert nagyon jó kört rakott össze!”

„Leginkább magunkra fókuszálunk” – kezdte mondandóját Leclerc. „Nem volt nagyszerű a nap, szenvedtem ugyanis a gumikkal, nem tudtam a megfelelő működési tartományba hozni azokat. Küszködtem azzal, hogy össze tudjak rakni egy kört.”

„Megvizsgáljuk, miért… Remélhetőleg a vasárnapunk jobban sikerül majd. A tempónk megvan, csak azt kell megértenünk, mi történt ma a gumikkal, de biztos vagyunk, hogy holnap visszavágunk.”

Kövesd a futamot a Vezessen!

Vasárnap 15:00-kor rajtol a Magyar Nagydíj. A 70 körös versenyt élőben közvetítjük képes-szöveges formában, a Vezess oldalán.