Furcsa pénteket zárt a Forma-1-es mezőny Silverstone-ban, a pénteki szabadedzéseket követően úgy tűnik, hogy egy körön akár négy csapat is közel lehet egymáshoz. Felvillanyozta ez Lewis Hamiltont is, aki Mercedesével a második leggyorsabb köridőt futotta a Brit Nagydíj nyitónapján.

“Jó nap volt, összehoztunk tíz kört az első edzésen, ami jobb, mint a legtöbbeknek. Örülök ennek” – célzott az eső által elmosott 60 percre a hétszeres világbajnok. “Még mindig pattogunk kissé, nem éppen az egyenesekben, hanem a kanyarokban keményen. Nem fizikailag kemény, hanem az autó és a gumik számára” – magyarázta a problémát Hamilton, melyről korábban csapata is nyilatkozott.

Habár a pattogás ront a vezetési élményen, a brit elmondta, imádja a történelmi aszfaltcsík ikonikus kanyarjait ezzel az autóval is. “Az első kanyar nagyszerű, és a Maggots és a Becketts is eléggé jó, a Stowe-val együtt. Ezek a kedvenc kanyarjaim. Van még mit csinálnunk, de úgy érzem, tettünk egy lépést előre.”

A kérdés már csak az, hogy a pénteki teljesítményt sikerül-e jó vasárnapi eredményre váltani. “A hosszú etapos tempónk nem volt olyan jó, mint a többieké, de nem vagyunk mérföldekre tőlük. Biztos vagyok abban, hogy tudunk még javítani a kocsin” – árulta el Hamilton.