Némi meglepetésre Carlos Sainz várhatja az élről a Forma-1-es Brit Nagydíjat, miután az esős szombati kvalifikáción diadalmaskodva karrierje első pole-ját szerezte meg. A spanyol mögül a vb-éllovas Max Verstappen (Red Bull) és a Ferrari másik pilótája, Charles Leclerc vághat neki a versenynek.

„Jó kör volt” – összegzett Sainz az időmérő után, miközben Billy Mongernek nyilatkozott. „Sokat küszködtem az állóvízzel az átmeneti abroncsokon, főleg az ideális íven. Könnyű volt kifogni olyan pillanatokat, amiken aztán az egész kör elment. Végül sikerült összeraknom egy kört, amiről nem is gondoltam, hogy különleges” – utalt a leintés után is érezhető meglepettségére.

„Úgy voltam vele, hogy összeraktam, és meglátom, hogyan alakul. Ebből pole-pozíció lett, ami engem is meglepetésként ért” – ismerte el karrierje 150. F1-es rajtjára készülve.

Önmagát is meglepte a Forma-1 új pole-pozíciósa 2

A Forma-1-es Brit Nagydíj időmérő edzésének végeredménye (b-j): Max Verstappen (holland, Red Bull, 2.), Carlos Sainz (spanyol, Ferrari, 1.), Charles Leclerc (monacói, Ferrari, 3.)

„Az esővel eléggé bonyolult időmérőn vagyunk túl. Esett, majd száradt, ezért fontos volt, hogy a megfelelő időben legyél a pályán. Úgy gondolom, összességében jól működött az autó” – értékelt Verstappen.

„A Q3 időnként olyan, mint egy lottó, de a leggyorsabb kör itt mindig elvárás. Az utolsó körömben sajnos kissé meghátráltam egy sárga zászló miatt, de szerintem az is jó, hogy ott vagyunk az első sorban, hiszen szárazon és esős körülmények között is működőképes autónk van.”

„Csalódott vagyok, Carlosnak viszont örülök, mert nagyszerű munkát végzett ma” – nyilatkozta Leclerc. „Megforogtam az utolsó körömön, amiről tudtam, hogy mindent bele kell adnom. De hibáztam, ezért versenyzőként nem is érdemeltem volna meg, hogy pole-ban legyek.”

„Jó rajtpozíció a harmadik hely is a holnapi versenyre, remélhetőleg vissza tudunk majd zárkózni” – tekintett előre a futamra a monacói.

Kövesd a futamot a Vezessen!

Magyar idő szerint vasárnap 16:00-kor rajtol a Brit Nagydíj. Az 52 körös versenyt élőben közvetítjük képes-szöveges formában, a Vezess oldalán.