A negyedik rajtkockából várhatja a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjat Charles Leclerc, aki így kettéválasztotta a Red Bull párosát, a világbajnoki pontversenyben vezető Max Verstappent és Sergio Pérezt. A monacói úgy volt vele, nincs veszítenivalója.

„Az utolsó körömben azt mondogattam magamnak, hogy nincs mit veszítenem” – nyilatkozta a Ferrari pilótája az időmérőt követően. „Padlógázzal mentem, így csak a 22-es kanyarban nyertem kéttizedet. Annyira közel láttam a falat, mint tegnap, de sikerült pályán tartanom az autót. Remek kör volt, és örülök a negyedik helynek.”

Leclerc annak ellenére várta optimistán a kvalifikációt, hogy a második szabadedzésen óriásit esett, de még a becsapódást is kibírta a sebességváltó, így nem kell rajtbüntetéssel számolnia.

„A tegnapi nap után különösen örültem a körömnek. Ha egy tempós kanyarban karambozol, veszítesz az önbizalmadból. Így ma reggeltől az volt a feladatom, hogy ezt visszanyerjem, lépésről lépésre, illetve körről körre. Folyamatosan egy kicsit jobban nyomtam” – magyarázta.

A másik Ferrarival Carlos Sainz már nem szerepelt eredményesen, csak a 15. helyen végzett, miután a Q2-ben kétszer is ugyanabban a kanyarban hibázott, az első hibánál minimálisan ugyan, de érintőre is vette a falat a hátsó szárnnyal.