Charles Leclerc csak a 13. lett a Forma-1-es Katari Nagydíj időmérőjén, amit a Ferrari monacóija rendkívül nagy csalódásként értékelt.

A kétszeres futamgyőztes elmondta, ő maga sem értette, miért volt körönként egy másodperccel lassabb saját csapattársánál is, ám a Ferrari vizsgálata után kiderült, mi is okozta a tempóvesztést: egy repedés a kasztnin, melyet vélhetően a katari durva rázókövek okoztak.

“Egyértelmű a károsodás a kasztnin, melyet lecserélünk. Ez befolyásolta az autó viselkedését” – árulta el Laurent Mekies, a vörösök versenyigazgatója. “A szerelőkre nagy feladat vár: be kell fejezniük a 16-os autó javítását időben” – utalt a szakember arra, hogy el szeretnék kerülni a bokszutcai rajtot. Amennyiben időben újjáépítik a kocsit, Leclerc a 13. helyről startolhat vasárnap.

A losaili aszfaltcsík és a kerékvetők pénteken a Haas csapatát kényszerítették arra, hogy Nyikita Mazepin autóján kasztnit cseréljenek. Az időmérőn pedig Pierre Gasly kapott defektet, majd szakította le a lyukas gumi az AlphaTauri első szárnyát egy szélesebb kanyarvétel után. Ez utóbbi komoly láncreakciót váltott ki a mezőnyben: