Egész hétvégén remekül szerepelt, a Forma-1-es Katari Nagydíj időmérő edzésen pedig annak ellenére Pierre Gasly lett a negyedik, hogy az utolsó körét nem fejezhette be, miután a 15-ös kanyar kijáratánál a rázókövet meglovagolva leszakadt az első szárnya, és beszorult az az autó alá, megrongálva az egyik abroncsát is.

„Kár azért, ami történt. Negyedikek lettünk, de nagyon jó körön voltam, ami másfél tizeddel lehetett volna jobb az előzőnél” – magyarázta az időmérőt követően a francia, aki így akár a mercedeses Valtteri Bottas harmadik helyét is veszélyeztethette volna.

„Őszintén szólva nem tudom, mi történt. Valahogyan beleakadt a kerékvetőbe az első szárny, ami aztán felvágta a jobb első gumit, és ennyi volt. Ez valóban váratlan tűzijáték volt” – jegyezte meg mosolyogva. „Így is remekül sikerült az időmérő, ott voltunk a két élcsapat mögött, ami lenyűgöző érzés.”

Gasly arra is kitért, hogy az előző éjszaka elemző munkája után tisztában voltak vele, melyik gumival akarnak rajtolni. „Az első kanyarig hosszabb út vezet, ezért a rajtra akartuk kihegyezni a teljesítményünket. Egyértelmű volt így számomra, hogy az opciós gumit kell választanunk. De elég rugalmasan variálhatunk majd a közepes és a lágy gumik között, és ez a lényeg.”