A nagyobb csapatok közül gyakorlatilag csak a Mercedes mondhatja el, hogy jól sikerült az időmérője: Lewis Hamilton az első, Valtteri Bottas a harmadik rajtkockát szerezte meg a katari kvalifikáción.

A Red Bull elveszítette Sergio Perezt a Q2-ben, a McLarennek Daniel Ricciardótól kellett megválnia, a Ferrari pedig Charles Leclerc-től búcsúzhatott. A monacói csak 13. lett, és hiába tette fel autójára a lágy abroncsokat is, még azon sem tudott eleget javítani – eközben a csapattárs Carlos Sainz a közepes gumikon jutott a Q3-ba.

“Már az első szektorban 5-6 tizeddel lemaradtam, úgyhogy meg kell néznünk, mi történt. Nem éreztem úgy, hogy a gumijaim a jó hőmérsékleti ablakban lettek volna, de ez akkor is sokkoló. Megdöbbentem, amikor a többiek köridejét elmondták” – számolt be Leclerc.

“Őszintén szólva nem tudom, mi történt. Általában többé-kevésbé tudom, de ma nem. Az első körben egy teljes másodperccel lassabb voltam a többieknél és még Carlosnál is ugyanazokon a gumikon. Nincs erre magyarázatom. A mai nap egy igen rossz meglepetés, melyet nehéz megemészteni” – foglalta össze a történteket a kétszeres futamgyőztes, hozzátéve, hogy a versenytempójukban bíznak még, ami a futamot illeti.