A Forma-1-es Török Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Majdnem összejött az újabb Ferrari-dobogó Charles Leclerc számára a Forma-1-es Török Nagydíjon. A monacói versenyző egy rövid ideig még vezette is a futamot, esélye nyílt arra, hogy akár futamot nyerjen, ám végül a gumikopás és a többiek tempója megpecsételte a sorsát, és a negyedik lett.

“Nagyszerű versenyünk volt, az első etapban nagyon versenyképesek voltunk. Sajnos kicsit fáziskésésben voltunk a többiekhez képest a második szettben. Az első öt-hat körben gyorsabbak voltunk, mint azok, akik új intermediate gumikat használtak. Úgy gondoltuk, miért is álljunk ki, ha gyorsabbak vagyunk?” – tette fel a költői kérdést Leclerc.

“Ám hat kör után, amikor letakarították a szemcsésedést, rengeteg teljesítményt találtak, két másodpercet körönként. Nem volt más választásunk, ki kellett állnunk” – mondta. Ekkor ment el mellette Valtteri Bottas is a friss gumikon, és vette vissza a Mercedes-pilóta a vezetést.

“Az utolsó hét körben én voltam abban a szemcsésedős fázisban, melyen nem jutottam túl, és elbuktam a dobogót. Utólag már mondhatom, hogy hamarabb ki kellett volna állni, de abban a pillanatban az autóban úgy gondoltam, hogy az a jó döntés. Kár érte” – összegezte a történteket a kétszeres futamgyőztes.