Kimi Räikkönen visszavonulásának bejelentésével eldőlt az első dominó a Forma-1-es pilótapiacon, melyet minden bizonnyal több is követ majd. A következő lépés valószínűleg Valtteri Bottas Alfa Romeo-szerződésének és George Russell Mercedeshez igazolásának egyidejű bejelentése lesz.

A svájci Blick szerint azonban nem csak Bottas érkezhet a Mercedestől, hanem maga a Mercedes is megérkezik az Alfa Romeóhoz. Információik szerint ugyanis a Ferrari-motorok helyére a jövő évtől a Brixworth-ben készülő erőforrások kerülhetnek. A hírt azonban érdemes fenntartásokkal kezelni.

Az Alfa Romeo nyáron középtávon bebiztosította Forma-1-ben maradását, ám az új szerződés óta már kevesebb szál fűzi a csapatot a Ferrarihoz, mint korábban. A Mercedesre váltás így sem lenne egyszerű, hiszen már jelenleg is négy csapat használja az erőforrásaikat. Egy ötödik csapat ellátása nem csak gyártási szempontból lenne problémás, de a szabályok sem engednék, ugyanis egy gyártó a saját alakulatán kívül maximum három vevőt szolgálhat ki. Erre persze megoldás lehet, ha valamelyik csapat Ferrarira, Hondára/Red Bullra vagy Renault-ra váltana a hármas közül, de ezek bármelyikére is vajmi kevés esély van.

F1: Hatalmas ajándékot kaphat Bottas mellé az Alfa Romeo 2

A Mercedes korábbi Forma-1-es hibrid erőforrásai

Még egy gond felmerülhet a váltás kapcsán, mely maga az Alfa Romeo 2022-es autója. A csapat elmondása szerint már január óta készül új versenygépük, a tervezésnél pedig figyelembe kell venni a bekerülő motor méreteit és tömegeloszlását is. Egy másik gyártó erőforrása ugyan lehet, hogy önmagában erősebb, mégis jelentősen megboríthatja a teljes autó egyensúlyát.