Sokáig úgy tűnt, hogy az Alfa Romeo az év végén kiszáll a Forma-1-ből, és az autóiparban zajló folyamatok miatt úgy tűnt, a versenycsapatot irányító Sauber névadó szponzor nélkül maradhat.

Szerda délután azonban a felek bejelentették, hogy sikerült megegyezniük: 2024-ig a 111 éves autómárka neve tündököl a hinwilli gárda autóin.

Az Alfa Romeo 2018 óta található meg a Sauber autóin, 2019 óta a csapat nevéből el is tűnt az egykori csapatalapító vezetékneve. Az új szerződésről már hónapok óta egyeztettek a felek, a jövő évi szabályváltozások pedig meggyőzték arról az olasz márkát, hogy maradjanak a sportban.

A megegyezés részeként a csapat – az eddigiekhez hasonlóan – a jövőben is alkalmazni fog legalább egy Ferrari-akademistát. 2018-ban Charles Leclerc volt ez a versenyző, 2019 óta pedig Antonio Giovinazzi ez a pilóta. Mellette Callum Ilott, a tartalékpilóta is a maranellóiak versenyzői akadémiájának tagja.

Frederic Vasseur csapatfőnök a bejelentés kapcsán elmondta, az Alfa Romeo remek partner volt az elmúlt évek során, és már izgatottan várják az elkövetkezendő időszakot. „Az új szabályok lehetőséget adnak nekünk, hogy előrelépjünk.”