Ünnepel a Stájer Nagydíjon az Alfa Romeo: az autógyár 111. évfordulóját ünnepli, így a Forma-1-es csapat is kiöltözött. Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenygépén a 111-es szám rajzolódik ki.

Az öröm azonban csak időszakos, legalábbis a csapatot működtető Saubernél, ugyanis az autómárkával kötött együttműködés az év végével lejár. “Az Alfa Romeo még nem döntötte el, hogy 2022-től folytatják-e a Sauberrel” – mondta a veterán F1-es újságíró, Roger Benoit.

“A csapatfőnök Frederic Vasseur, akit hónapról hónapra megújuló szerződéssel alkalmaznak, szintén a jövőbeli lehetőségek után nézelődik” – áll a svájci szakíró írásában.

“Három szezon után egy versenyzőcsere is tervben van” – tette hozzá. Räikkönen és Giovinazzi párosa közül bárki távozására megvan az esély: a finn vissza is vonulhat, de az olasz helye sem betonbiztos. Potenciális utódról nem ír a forrás, de a csapatnál dolgozik Callum Ilott, a Forma-2-es bajnokság tavalyi ezüstérmese, vagy akár Mick Schumachert is átültethetik a gyenge Haasból egy valamivel erősebb autóba.

Az értesülésekre a csapatfőnök is reagált. “Ne aggódjanak a szerződésem miatt. A Saubernek dolgozom, jó formában vagyok” – mondta Vasseur. “Ami az Alfa Romeót illeti, a tárgyalások haladnak és bízom abban, hogy a következő hetekben lezárhatunk valamit.”