Minden várakozás szerint George Russell lesz Lewis Hamilton csapattársa 2022-ben a Mercedesnél, ám addig, míg nincs bejelentés, nem lehet biztosra venni semmit. A pilótapiac mindenesetre megmozdult azzal, hogy Kimi Räikkönen bejelentette visszavonulását – valószínűleg az ő helyére érkezik a Mercedestől kiszoruló Valtteri Bottas.

Természetesen a Forma-1-es Holland Nagydíj felvezetésének is legfelkapottabb témája az átigazolási szezon, melynek kapcsán az egyik főszereplőt, Russellt is megszólaltatták. A brit elismerte, hogy már a spái verseny óta tudja, hol lesz jövőre. “Nem fogok itt ülni és hazudni. Az igazság az, hogy még nincs mit bejelenteni, de tudom már, hogy hol fogok jövőre versenyezni, melyről Spa előtt tájékoztattak.”

A bejelentés halogatásának magyarázatára Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnökének egyik korábbi nyilatkozata adhat választ. A Mercedes ugyanis szeretné Bottas sorsát is biztosítani, így valószínűleg addig, amíg a finn nem egyezik meg az Alfa Romeóval, esetleg a Williamsszel, addig marad a jelenlegi helyzet.