A McLaren egyik szeme sírhat, a másik pedig nevethet, hiszen Lando Norris akár a pole-ra is esélyes lett volna, de falnak vágta az autót az Eau Rouge-ban a Forma-1-es Belga Nagydíj időmérőjének utolsó szakaszában – szerencsére megúszta komoly sérülés nélkül a balesetet. Az újraindítás után azonban Daniel Ricciardo szerepelt kiemelkedően, így a negyedik helyről vághat neki a futamnak.

Messze az idei legjobb időmérős eredményét szállította az ausztrál, aki elmondta, ezúttal magabiztos volt az autóban. „Néhány körig azért eltartott, mire ilyen szintre jutottam magabiztosság terén. Számomra áldás volt, hogy ilyen körülmények voltak, nagyon éreztem. Folyamatosan javultam: nagyot léptem előre a Q2-ben, majd a Q3-ban is” – ecsetelte teljesítményét.

„Nem mondanám, hogy tökéletes volt, de elégedett voltam azzal, ahogy fejlődtem” – folytatta, majd néhány másodpercre szóhoz sem jutott az ausztrál, amikor arról kérdezték, milyen időjárást preferálna a versenyre. „Fogalmam nincs. Az esős versenynél leginkább a látási viszonyok jelentik a gondot. Időmérő edzésen azért könnyebb távolságot tartani.”

F1: Ricciardo váratlanul magára talált 2

Norris balesetéről is kérdezték az általában vidám ausztrált. „Ne változtassanak a pálya vonalvezetésén, csak tolják hátrébb a falakat” – foglalt állást az Eau Rouge–Raidillon kanyarkombinációval kapcsolatban. „Elképesztő, egyben ikonikus kanyarja a versenynaptárnak, de ha ott valami balul sül el, annak általában nagy baleset a vége.”

Ricciardo kérése részben teljesülni is fog, mivel a hétvégén kiderült, mintegy 80 millió eurós beruházás keretében a Spa-Francorchamps-i pálya több bukóterét is átalakítják. Ennek köszönhetően visszatérnek a sóderágyak, így elkerülhető lesz, hogy a falnak csapódó autók visszapattanjanak a pályára.