Az utóbbi időben rengeteg kritika érte a belga Forma-1-es pályát, főként az Eau Rouge-Raidillon kanyarkombinációk, valamint azok bukótere miatt. Itt szenvedett halálos balesetet 2019-ben Anthoine Hubert, de a W Series versenyzői is tömegbalesetbe keveredtek a hétvégén, két lányt kórházba is kellett vinni.

Többek között ezt a pályaszakaszt is érinti a soron következő felújítás Spa-Francorchamps-ban. Összesen 80 millió eurót költenek a 7004 méteres aszfaltcsík környékére, melynek keretében öt kulcskanyarban, többek között az első La Source-ban, a Raidillonban, a Blanchimont-ban, Les Combes-ban és a Stavelot-ban kavicságyas bukótereket alakítanak ki. Mindemellett új lelátók is épülnek.

A befektetéssel elsősorban a motorversenyeknek kedvezne a pálya, ugyanis ott elengedhetetlen a kavicságy megléte. Ezzel viszont pontot tehetnek a Forma-1-ben a pályakiszélesítések végére, valamint a 2019-es Forma-2-es tragédiához hasonló események is elkerülhetőek lehetnek azzal, hogy az esetlegesen a pályáról lecsúszó autók nem repülnek vissza az útra a bukótérből egy ütközés után.