Négy helyet javított rajthelyéhez képest Charles Leclerc a Forma-1-es Osztrák Nagydíjon, ám a Ferrari versenyzője talán ennél jobb eredményt is elérhetett volna, ha nem szabálytalankodik ellene kétszer is Sergio Perez.

A Red Bull mexikói pilótája két alkalommal is a kavicságyba terelte az őt éppen megelőzni próbáló monacóit, aki ezek miatt időt veszített. Perezt ugyan kétszer öt másodperces büntetéssel sújtották, de a Ferrari pilótájának ez aligha jelent vigaszt, ugyanis akkora előnyt autózott ki Perez a leintési, hogy ezzel csak a futam végén felzárkózó Carlos Sainz nyert helyet, és lett ötödik.

“Nem nevezném jó délutánnak, inkább izgalmas délutánnak” – értékelte versenyét Leclerc. “A sisakok alatt felgyülemlett a feszültség, de a sisakok levételével beszéltünk. Tudja hogy túlzásba esett, így továbbléptünk. Nem az a srác vagyok, aki ugyanarról beszél hosszú ideig.”

“Az autóban frusztráló volt ez, mert úgy éreztem, sokkal jobb volt a tempóm, de nem tudtam kihasználni. Minden alkalommal, amikor lehetőségem volt, próbálkoztam. Egyébként kevés lehetőségem volt a DRS-vonat miatt.”

“Úgy éreztem, hogy nem voltunk olyan erősek, mint a múlt héten, de így is erősek voltunk. Az egyetlen, amit sajnálok, hogy ugyanazzal a stratégiával mentünk, mint az előttünk haladók, így nem volt gumielőnyünk, de ugyanez Carlosnak összejött” – utalt a csapattárs ötödik helyére a monacói, aki a kemény gumikon rajtolt.