Annak ellenére, hogy egymás után két versenyhétvégét is a Red Bull Ringen tartanak, többen is hazarepültek a két osztrák hétvége között, míg mások a környékbeli hegyeket járták be. Sebastian Vettel azonban jótékonysággal töltötte a köztes időt: a BioBienenApfel nagyköveteként méhszállodát épített egy helyi általános iskolának.

Az alapítvány célja, hogy felhívja a figyelmet arra, mennyire fontos biztonságos élőhelyet teremteni és fenntartani a méhek számára. Ennek kapcsán Vettel versenyt hirdetett a gyerekek számára, és a legjobbnak ítélt tervrajzot valósította meg a négyszeres világbajnok, így hozva közelebb a nebulókat a fajvédelem jelentőségéhez.

Vettel csütörtökön késve is érkezett a pályára a méhszálloda megépítése miatt, ami természetesen versenyautó alakú lett. Az Aston Martin versenyzője később virágmagokat osztogatott a sajtó munkatársainak, miközben nyilatkozott nekik, hogy az azokból kikelő virágok is a méhek hasznára váljon a jövőben.

„Nagyon fontos feladatuk van. Úgy gondolom, méhek nélkül a világ sem lenne annyira jó, mint amilyen” – mondta Vettel, aki az Osztrák Nagydíj szombati napján ünnepli 34. születésnapját.

Vettel az egyéni összetett 10. helyéről várja a második osztrák versenyt, idei eddigi legjobbja az Azerbajdzsáni Nagydíjon elért második helye. Csapata, az Aston Martin a hatodik helyen áll a konstruktőri bajnokságban.