A Red Bull stratégiájának, majd utolsó körös előzésének köszönhetően Max Verstappen nyerte a Forma-1-es Francia Nagydíjat, noha a versenyben sokáig Lewis Hamilton vezetett. Veresége után a brit lemaradása 12 pontra nőtt – Nico Rosberg úgy véli, túlságosan előzékeny volt korábbi csapattársa.

„Szokatlan volt Lewistól, hogy nem csukta be az ajtót… Pedig általában ő a legjobb a fej fej melletti csatákban, ezért meglepett, hogy még csak nem is próbált védekezni” – fogalmazott a visszavonulása óta főként televíziós szakértőként tevékenykedő 2016-os világbajnok.

„Legalább megpróbálta volna… Fékezett volna későn, külső ívre szorította volna, vagy valami. Valahogy most egy kicsit elpuhult Lewis” – értetlenkedett Rosberg. 

Rosberg korábbi csapatát is kritizálta, amiért ölbe tett kézzel nézte, ahogyan a kétkiállásos stratégiára átálló Verstappen jelentős tempókülönbséggel érte utol Hamiltont, akinek a gumijai már határozottan nem voltak megfelelő állapotban.

Verstappen hibájára is kitért a német: „Egyértelmű volt a helyzet az első kanyarnál: Max szükségtelenül és túlságosan nagy kockázatot akart vállalni, túl nagy tempót akart bevinni. Talán arra sem volt felkészülve, hogy 40 km/órás hátszele van, a tapadás pedig még alacsony volt” – elemezte a rajtnál történteket.

„Ott nagyot hibázott, de utána lenyűgöző munkát végzett a Red Bull. A Mercedes viszont több nagyobb hibát is vétett a taktikájában.”